Nehéz olyan adóreformot blokkolni, amit még senki sem látott

2021. augusztus 3. - 16:40 | Belföld

A Szabadság és Szolidaritás (SaS) párt nem blokkolja az adóreformot, hiszen mostanáig még a javaslatot sem látta. Ezt Ondrej Šprlák pártszóvivő közölte a TASR megkeresésére, reagálva Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter hétfői kijelentésére.

Nehéz olyan adóreformot blokkolni, amit még senki sem látott
Fotó: TASR

"Az SaS párt képviselői még mindig nem látták az adó- és járulékreformot, amelyről Igor Matovič beszél. Ebből következően nem is tudtunk semmit sem blokkolni vagy 'elaltatni', ahogy a miniszter úr állítja. Egyedül azt jelentettük ki, hogy határozottan ellenezzük az áfa emelését. Ez továbbra is érvényes" - áll a párt állásfoglalásában.

Matovič hétfőn azt mondta, hogy a reform "alvó állapotban" van, mert az SaS párt lépései és nyilvános kijelentései arra utalnak, hogy semmilyen adó- és járulékreformmal nem fog egyetérteni.

Igor Matovič pénzügyminiszter, az OĽaNO elnöke májusban jelentette be, hogy teljesen átszabná az adórendszert, egy adónemet és egy járuléknemet kellene fizetni a jövedelemből, emellett azonban eltörölne minden adókedvezményt, az adómentes jövedelemrészt, a vállalkozók esetében pedig az átalányadót is.

TASR