Nehezen viseli a szobafogságot a pörgéshez szokott Gőgh Árpád

2020. április 7. - 21:59 | Sport

A futball kedvelői számára ismerősen cseng Gőgh Árpád neve. Szlovákiában, Magyarországon és Ausztriában egyaránt. Fénykorában többek közt a DAC, a Slovan, a Győr, a Gázszer vezéregyénisége volt, de a Stadlau és a Neusiedl mezét is viselte. A negyvenhét esztendős csupa szív labdarúgót (és edzőt) is kizökkentette egyensúlyából a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerpihenő. Nem csoda, hiszen élete a labdarúgás, újabban pedig az utánpótlás nevelése is.

Nehezen viseli a szobafogságot a pörgéshez szokott Gőgh Árpád
Lelkes Vince illusztrációs felvétele

„Néhány hete felborult a napi rutin, a körforgás, s ezt nehezen viselem. A pörgésből a négy fal közé kerültem, kerültünk. Persze roppantul hiányzik a foci. Nagyon hiányoznak a társak, az öltözői hangulat és a meccsek. Ami engem illet, nálam is csak a futás zajlik kint a szabadban. Olykor esténként nagyokat sétálok.

Természetesen bevásárolni járok. A kávéházi találkozásoknak, beszélgetéseknek, legalább is egy időre, befellegzett. Természetesen pályafutásom során már volt példa arra, hogy sérülés, vagy eltiltás miatt kényszerpihenőre szorultam, olyankor viszont legalább a lelátóról figyelhettem a társakat, a játékot. Ezúttal viszont minden drasztikusan megváltozott, fejtetőre állt. Ha nekem valaki korábban azt mondja, hogy egyszer majd szükségállapotok miatt világszerte szüneteltetik a focibajnokságokat, kinevetem. Most mégis ez történt” – foglalta csokorba a Paraméternek benyomásait az egykori kiválóság, aki ősszel az V. ligás hodosiak sikereiért harcolt.

A tavaszi nyitányon viszont már a galántai területi bajnokságban játszó tallósiak mezében tüsténkedett. „A DAC U19-es csapatánál asszisztensként dolgozom. A feladat sok kétfázisos edzéssel, utazással is párosul. Nem volt egyszerű egyeztetni a kerületi bajnokságban játszó hodosiak edzés- és versenyprogramját a sárga-kékekével. Ezért mondtam igent, a tallósiak felkérésére. A Zsákovics Tibor edző által irányított kollektívában több ismerősön, dunaszerdahelyi és galántai labdarúgó szerepel. Erős a focikapocs, a társak tudják, hogy ha objektív okokból nem is veszek részt a tréningeken, de a DAC utánpótlás csapatánál állandó mozgásban vagyok, s egyénileg is karban tartom magam” – ecsetelte a klubváltást kiváltó okokat a csallóközi Matthews, akivel a folytatás forgatókönyvét is latolgattuk. „Kerületi és területi szinten az illetékesek már korábban lefújták a bajnokságot. Vészesen fogy az idő. Nagy kérdés, hogy az országos élvonalban be tudjuk-e fejezni a félbeszakított idényt. Szerintem előbb legyen egészség, s utána jöhet a foci” – fogalmazott Gőgh Árpád.

ái

Címkék: Gőgh Árpád