Neil Young bátyja első dalával debütál - VIDEÓ

2020. október 29. - 12:35 | Kultúra

Első dalával jelentkezett Neil Young kanadai rockzenész bátyja, Robert Young.

Neil Young bátyja első dalával debütál - VIDEÓ
Fotó: YouTube -Screenshot

"78 évesen nem terveztem, hogy énekes vagy dalszerző leszek"

- mondta Hey America című protestsongja megjelenése alkalmából. A dalt, melyben azt énekli: "Hé, Amerika, adj egy esélyt a szeretetnek", Donald Trump egy néhány évvel ezelőtti televíziós fellépése ihlette.

Már akkoriban megszületett a dal néhány sora, de eltartott egy ideig, amíg gitárral is kísérni tudta és képes volt elejétől végéig elénekelni - fűzte hozzá a nyilvános fellépéséhez a Young Bob művésznevet választó fivér.

A Young Bob & The Peterboroughs által előadott Hey America zenés klipje szerdán jelent meg Neil Young YouTube-csatornáján. A számban az egykori profi golfozó Young Bobot öccse kíséri harmonikán és a The Peterboroughs néven szereplő zenei közreműködők között van Mike Belitsky, Travis Good, Ryan Weber, valamint Melissa Payne. A kísérőegyüttes neve feltehetően az Ontario-beli Peterborough-ra utal, amely a Young család otthonától, Torontótól északra fekszik.

Neil Young augusztusban nyújtott be bírósági keresetet Donald Trump ellen, mert az amerikai elnök kampányrendezvényein engedély nélkül használta a zenéjét.

(MTI)

Címkék: Neil Young