Nekiment az SNS a maffiózókkal állítólag szerelmi viszonyt ápoló képviselőnőnek

Javaslatot tesznek Petra Krištúfková leváltására a parlament katonai hírszerzés ellenőrzésére szolgáló bizottságából.

Nekiment az SNS a maffiózókkal állítólag szerelmi viszonyt ápoló képviselőnőnek
Petra Krištúfková (Fotó: TASR)

Ezt az SNS elnöke, Andrej Danko irodáját vezető Zuzana Škopcová jelentette be. Az indok, hogy a Sme rodina képviselője egykor szerelmi viszonyt ápolt több ismert maffiózóval is.

"Elképzelhetetlen, hogy ezt a funkciót egy olyan nő töltse be, aki állítólag együtt élt olyan, már meggyilkolt maffiózókkal, mint Robert Dinič vagy Peter Havaši" - húzta alá, majd hozzátette, hogy a médiában megjelent információk szerint Krištúfková közel áll az elítélt alvilági vezérhez, Juraj Ondrejčákhoz, vagyis Piťohoz is.

"Végezetül nem titok, hogy Petra Krištúfková többször egy párt alkotott és együtt élt Boris Kollárral is" - jegyezte meg. Kollár a Sme rodina alapítója és elnöke.

Az SNS vagyoni összefonódásokról kíván bizonyítékot benyújtani a parlament elé. A párt szerint a képviselőnő ezeket az információkat eltitkolta, mikor jelölték a bizottságba. "A képviselőnő a szervezett bűnözői csoportokhoz köthető személyekhez állt közel, akikkel üzleti viszonyban is állt, és olyan személyek pénzéből élt, akik a pozsonyi alvilágban mozogtak" - fogalmaznak.

(TASR)