Nem akarták kiszolgálni a polgármestert, fegyvert rántott a pincérnőre

Alaposan megrémítette a pincérnőt a polgármester, miután nem akarták kiszolgálni. A férfit sikerült elküldeni a vendéglőből, az utcán azonban elsütötte fegyverét.

Nem akarták kiszolgálni a polgármestert, fegyvert rántott a pincérnőre
Fotó: TV Markíza

Paróca község (Nagykürtösi járás) polgármestere már részegen érkezett meg egy losonci vendéglőbe. A férfi sört kért, a pincérnő azonban nem szolgálta ki, mivel éppen zárni készült. A polgármester erre kigombolta kabátját, majd elővett egy pisztolyt.

A nőnek nagy nehezen sikerült rávennie a férfit, hogy tegye el a fegyvert és hagyja el a kocsmát. A férfi kiment, majd a levegőbe lőtt a fegyverével. „Nem céloztam semmire. Senkit sem veszélyeztettem. Nem is tudatosítottam, hogy nálam van a fegyver“ – állította Pavel Lenhárd polgármester.

A pincérnő elmondása szerint Lenhárd visszament a kocsmába, ekkorra azonban már a helyszínre értek a rendőrök is, akik letartóztatták a férfit.

A polgármester már 21 éve rendelkezik fegyvertartási engedéllyel. Az esetet követően nem tagadta, hogy ittas állapotban volt. „Sajnálom, hogy ilyesmi történt. Úgy gondolom, hogy az alkohol is nagy szerepet játszott benne“ – állapította meg a polgármester.

A férfi ellen garázdaság vádjával indítottak eljárást. Amennyiben bűnössége beigazolódik, akár három évre is rács mögé kerülhet.

tvnoviny.sk/para