Nem bánja, hogy minden versenyét visszamondta az olimpiai bajnok sprinter

2021. szeptember 11. - 12:59 | Sport

A férfi 100 méteres síkfutás tokiói olimpiai bajnoka, az olasz Marcell Jacobs úgy érzi, jól döntött, hogy a játékok után minden idei versenyét visszamondta.

Nem bánja, hogy minden versenyét visszamondta az olimpiai bajnok sprinter
Marcell Jacobs (Fotó: TASR/AP)

A klasszikus vágtaszám meglepetésgyőztese a Gazzetta dello Sportnak adott interjút, melyben többek között arról beszélt, hogy a tokiói siker után mentálisan és fizikálisan is teljesen ki volt merülve, ezért határozott úgy, hogy idén nem indul több versenyen, kipiheni magát és a 2022-es évre koncentrál.

"Szerettem volna futni még, a pályán érezni, milyen olimpiai győztesként versenyezni, mégis meg vagyok győződve arról, hogy ez volt a helyes döntés. Mentális szempontból mindenképpen, de fizikailag is elértem a végső határaimat"

- nyilatkozta a 26 éves sprinter, aki Tokióban 9.80 másodperccel nyert a 100, majd - talán még nagyobb meglepetést okozva - az olasz stafétával 4x100 méteren is diadalmaskodott.

Jacobs - aki a hétvégi Forma-1-es Olasz Nagydíjon díjátadóként lesz jelen - a lapnak azt is elmondta, hogy jövő héten Rómában kezdi meg újra az edzéseket, hozzátéve, hogy a 2022-es év programja még nem alakult ki, viszont az biztos, hogy januárban Tenerifén fog edzőtáborozni.

(MTI)