Nem biztos, hogy pedofil, de hogy nem százas a püspök úr, az tuti

Hogy a szlovák görögkatolikus egyház kellemetlen helyzetbe került püspöke molesztálós fajta-e, még korai lenne megállapítani. A rendőrség az ügyészséggel karöltve próbálja felgöngyölíteni az ügyet, mi is történt néhány évvel ezelőtt.

Nem biztos, hogy pedofil, de hogy nem százas a püspök úr, az tuti
Fotó: tasr

Amikor egy azóta már felcseperedett kislányt állítólag szexuálisan zaklathatott az egyházi méltóság. Akadt egy teológus, aki tud egy szlovák püspökről, aki visszaélhetett egy kiskorúval: amikor a kishölgy "hatéves volt, fogdosta őt, aztán bevitte a szobájába és önkielégítést végzett előtte". Ezek szörnyű vádak, de sajnos egyre gyakrabban hallani hasonló esetekről. Olyannyira, hogy még a katolikus egyház feje sem rakja kobakját a homokba: Ferenc pápa már többször is bocsánatot kért a katolikus egyház egyes tagjai által elkövetett visszaélések miatt. 

Milan Chautur története aránylag friss, nem ismerjük még teljes egészében. Azt viszont láthatjuk, a keresztény közösség vezetője milyen képtelenséggel védekezik a felhozott rágalmakkal szemben. És ha más nem, ez gyanússá teszi az  apostolok honi utódját. A püspök kis híján sorosozni kezdett ártatlanságának bizonyítása hevében. Csak fél mondatra állt meg attól, hogy lerántsa a leplet Gyuri bácsiról, aki az illegális muszlim migránsok közép-európai beterelgetésével egy időben ötlötte ki ezt a gonosz történetet, hogy felbomlassza a szlovákiai keresztény egyházat. 

Chautur a Facebook-jára szerda éjjel kirakta a véleményét, a józan ész alapján tájékozódók nagy megdöbbenésére. Szerinte ugyanis ez a felröppent vád tényleg az egyház szétverésére irányul. Ezért úgy véli, mobilizálni kell a keresztény erőket, nehogy az ország Írország sorsára jusson, ahol számottevően hanyatlik (!) a vallásos személyek aránya. Ökörség a javából, szó nincs arról, hogy a szigetországban tömegével fordulnának el a keresztény egyháztól, de ez sajnos még mindig nem minden.

A magyarázkodásra kényszerült püspök annyira belehergelte magát a balfék konstrukcióba, hogy az még a kultúrharctól dúlt Magyarországon is megállná a helyét. Ott, ahol a kormány egyik szócsövében pár hónapja megjelenhetett egy cikk, amelynek szerzője attól féltette a Billy Elliot című előadást megtekintő gyerekeket, hogy esetleg homoszexuálissá válhatnak a boksz helyett a balettot választó fiú történetének hatására. Eszement Chautur is valami olyat vélelmez, hogy a liberalizmus, a genderelmélet meg a nemi kisebbségek jelentik a veszélyt az egyházra. Mi más?! Egy közepesen elkötelezett heterónak bizonyára abban a pillanatban felforr a vére, amint megpillant egy melegfelvonulást. Fertőző az, mint a kanyaró! Istenverte idiótája!

Az igazság meg inkább az, hogy a keresztény felekezetet inkább erodálja az ilyen félrebeszélés, bűnbakképzés meg álszent baromarcúskodás, mint amit ez a badarságokba menekülő görögkatolikus pap nyomat. Mennyei Édesanyánk Szűz Mária bocsásson meg neki ezért!