Nem csak a Globsec miatt ellenőriznek a szlovák határokon

2023. május 25. - 16:35 | Belföld

A június 8-ig bevezetett ideiglenes határellenőrzés nemcsak a Globsec konferenciával függ össze, hanem más rendezvényekkel is.

Nem csak a Globsec miatt ellenőriznek a szlovák határokon
Fotó: TASR - illusztráció

A cél, hogy a hatóságok ellenőrizzék a helyzetet és szükség esetén intézkedjenek – jelentette ki Ódor Lajos kormányfő csütörtökön a parlamenti kérdések óráján, Romana Tabák (frakció nélkül) kérdésére válaszolva.

„Több körülmény játszik közre az ellenőrzés bevezetésében” – tette hozzá, Hamran István országos rendőrfőkapitánnyal folytatott megbeszélésére hivatkozva. Ilyen mindenekelőtt a Hell Angels klub motoros találkozója és a hozzá kapcsolódó koncert, de más rendezvények, például triatlonverseny is lesz az országban.

A kormányfő hozzátette, nem lesz általános ellenőrzés. „Sőt, megeshet, hogy egyáltalán nem lesz ellenőrzés, csak biztosítva lesz a rendőri jelenlét, és szükség esetén avatkoznak közbe” – magyarázta, erről az operatív központ hoz döntést. Megjegyezte, hogy a határellenőrzést még az előző kormány hagyta jóvá, a jelenlegi biztosította a katonaság részvételét.


(TASR)