Nem csak a jogosítványát adták vissza, de még a bírságot sem kell befizetnie a szabályszegő politikusnak

2017. április 9. - 12:48 | Belföld

Anton Hrnko parlamenti képviselőnek és az SNS alelnökének nem kell kifizetnie a bírságot, amit egy közúti szabálytalanság elkövetése során kapott a járőröktől.

Január 21-én Anton Hrnko autójával a bal sávból tért át a jobb sávba, a manőverrel azonban veszélyeztette az ott haladó személyautót – legalábbis a járőrök szerint, akik azonnal le is kapcsolták a politikust. Az esetről készült rendőrségi felvételt maga a politikus mutatta meg.

Hrnkónak elvették a jogosítványát és megbírságolták. A politikus megtagadta a büntetés befizetését és fellebbezett az ítélet ellen. Az eset után Hrnko még Tibor Gašpar országos rendőr-főkapitánynál is panaszt tett, s úgy tűnik, meg is lett az eredménye törekvéseinek: a jogosítványát még korábban visszakapta, a legújabb határozat szerint pedig még a kiszabott büntetést sem kell befizetnie.

A pozsonyi kerületi közlekedési felügyelőség, mint fellebbviteli hatóság arra a megállapításra jutott, hogy a szóban forgó döntés, mely szerint Hrnkót megbírságolták, törvényellenes és nem szabadott volna megtörténnie.

„A rendőröknek felelősségteljesen kellene viselkedniük a sofőrökkel, nem szabadna felemelniük a hangjukat és nem szabadna gorombán viselkedniük, amíg azt a helyzet nem kívánja. A szóban forgó rendőrökkel szemben semmilyen negatív érzéseim nincsenek. Bízom benne, hogy tanultak az esetből és felelősségteljesebben fognak viselkedni az emberekkel”

– nyilatkozta Hrnko.

webnoviny.sk/para