Nem egész öt nap alatt összegyűlt a pénzösszeg a dunaszerdahelyi Dávidka szívműtétjére!

2019. november 19. - 11:55 | Régió

Néhány nappal ezelőtt mi is közzétettük a dunaszerdahelyi háromgyermekes Herceg család kérését kisfiúk, Dávidka linzi szívműtétjével kapcsolatban.

Nem egész öt nap alatt összegyűlt a pénzösszeg a dunaszerdahelyi Dávidka szívműtétjére!

Dávidka 2019 áprilisának elején veleszületett súlyos szívrendellenességgel jött a világra. Már héthetes korában átesett első életmentő műtétjén, ami ahhoz volt szükséges, hogy a következő műtétekig a szíve és a keringése működhessen.

Azt követően, hogy a szív- és keringési elégtelenséget ez a műtét ideiglenesen stabilizálta, Dávidka szépen fejlődött. Nővéreivel jókat nevet, minden érdekli, sokat mozog.

Időközben három nemzetközileg elismert gyermekszívközpontban is megvizsgálták, amelynek eredményeként csak a felső-ausztriai Linzben található gyermekkardiológia ad olyan esélyt a gyermek számára, amely megoldaná szív- és keringési elégtelenségét, és lehetőséget adna Dávidka számára minőségesebb életre.

A műtéti beavatkozásra nagyon rövid időn belül több mint 60 ezer eurót kellett összegyűjtenie a családnak. „Önerőből azonban sajnos nem tudjuk megoldani a műtéti költségek kifizetését. Ezért is kérünk minden jószándékú embert, ha tehetik, járuljanak hozzá adományukkal és imáikkal a műtét elvégzéséhez!” - fordult kéréssel a nyilvánosság felé a Herceg család néhány nappal ezelőtt.

Időközben a Facebookon is alakult egy Jótékonysági licit Dávidkáért elnevezésű csoport, amelynek célja az volt, hogy adományokat gyűjtsön a kisfiú számára licitálás formájában. Az elmúlt napban rengeteg felajánlás érkezett, az emberek sorra licitáltak és kínálták fel termékeiket, szolgáltatásaikat. A példátlan összefogás pedig azt eredményezte, hogy néhány nap alatt sikerült összegyűjteni Dávidka számára a szívműtéthez szükséges pénzösszeget, tehát máris készülhetnek az életmentő beavatkozásra.

"Kedves Segítőink! Úgy érezzük, itt most egy csoda történt. Nem egész 5 nap alatt összegyűlt a pénzösszeg Dávid szívműtétjére. Óriási összefogást és segíteni akarást tapasztaltunk e pár nap alatt. Hálás a szívünk minden segítségért: imáért, pénzadományért, rendezvény szervezésért, licitálásért, levélért, biztató szóért"

- írta a közösségi oldalán Dávidka édesanyja, Herceg Kollár Bernadett.


(fl)