Nem elég, hogy kisiklott, de még egy szemből érkező vonattal is ütközött egy személyvonat Indiában

2023. június 2. - 21:25 | Külföld

Kisiklott, majd egy szemből érkező másik vonattal ütközött egy személyvonat India Odisa államában helyi idő szerint péntek este, a balesetnek legalább 50 halottja és több száz sérültje van.

Nem elég, hogy kisiklott, de még egy szemből érkező vonattal is ütközött egy személyvonat Indiában
Illusztrációs felvétel (Pixabay)

A Coromandel Express Kolkatából az ország délkeleti partján fekvő Csennaiba tartott, amikor kisiklott és a párhuzamosan futó sínekre borult tucatnyi vagonja. Az ellentétes irányból egy másik személyvonat - a Howrah Superfast Express - érkezett, amely nem tudott időben megállni, így annak is több kocsija kisiklott, a két szerelvény vagonjai egymásra torlódtak.

Az áldozatok számáról még nincs hivatalos közlés, indiai médiaértesülések szerint azonban legkevesebb 50 ember életét vesztette a katasztrófában, 400 embert pedig kórházba szállítottak.

Az állam főminisztere azt mondta, hogy a hatóságok "az életben lévők" megmentésére összpontosítanak, további mintegy 200 ember kell sürgősen kiszabadítani az összeroncsolódott vagonokból.

Narendra Modi indiai miniszterelnök közölte, hogy minden lehetséges segítséget megadnak az érintetteknek. Hetvenöt mentőautó érkezett a helyszínre.

Az indiai vasút történetének legsúlyosabb katasztrófájában, 1995 augusztusában 358 ember vesztette életét, amikor ugyancsak két személyvonat ütközött össze.

MTI