Nem először bukkant fel a lakás ablakpárkányán az ötéves kisfiú – a korábbi eset kis híján az életébe került

Egy ötéves kisfiú a negyedik emeleti lakás ablakának párkányán járkált, miközben édesanyja odabent részegen és kábítószertől bódultan aludt. Nem egész két évvel ezelőtt a kis Adrián hasonló helyzetbe került, akkor azonban le is zuhant.

Nem először bukkant fel a lakás ablakpárkányán az ötéves kisfiú – a korábbi eset kis híján az életébe került
Rendőrségi felvétel

A napokban érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint Érsekújvárban egy ötéves kisfiú egy negyedik emeleti lakás ablakpárkányán járkált, és közben különféle tárgyakat dobált ki az ablakból. Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a gyermek a járőrök felhívására, hogy menjen vissza a lakásba, nem reagált. Nem sokkal ezután a rendőrök észrevették, hogy a kidobott tárgyak között volt a lakás biztonsági ajtajának kulcsa is.

A rendőrök bejutottak a lakásba és sikerült visszahúzniuk a fiút az ablakból. A kisfiú nem volt egyedül – 29 éves édesanyja az egyik szobában aludt. A nő vérében 0,69 ezrelékes véralkoholszintet mértek. A drogteszt pozitív volt metamfetaminra és benzodiazepinre. A kisfiú kórházba került, a sorsa iránt a szociális felügyelet intenzíven érdeklődik.

A kis Adrián nem először bukkant fel a lakás ablakpárkányán. Nem egész két évvel ezelőtt az akkor hároméves kisfiú szintén felmászott az ablakba, de megcsúszott és leesett a járdára.

A sérült fiút két járókelő találta meg, igyekeztek őt életben tartani, amíg a mentők a helyszínre értek. A kis Adriánt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol mesterséges kómában kezelték. Végül felépült sérüléséből.

Az eset idején a fiú édesanyja szintén a lakásban aludt.


tvnoviny.sk/para