Nem ér véget a holtak keresése - Most Balázsfán kutatnak a dunaszerdahelyi maffia áldozatai után

2021. március 17. - 19:37 | Régió

A rendőrség 2018 óta keresi az egykori Sátor Lajos-féle maffia áldozatait Dunaszerdahely környékén, és a kutatás még mindig nem ért véget. A nyomozók és a markológépek ezúttal Balázsfa külterületén bukkantak fel.

Nem ér véget a holtak keresése - Most Balázsfán kutatnak a dunaszerdahelyi maffia áldozatai után
A rendőrség emberi maradványok után kutat a Dunaszerdahelyhez közeli Balázsfa külterületén 2021. március 17-én - A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Barak Dávid)

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) legutóbb tavaly szeptemberben emelt ki egy áldozatot a föld alól - vagy legalábbis ez volt a legutóbbi eset, amelyről tudomást szerzett a sajtó is. A hatóságok akkor B. Zoltán földi maradványait találták meg, akit 2005 májusában likvidált a csallóközi bűnszervezet "kivégzőosztaga", miután a csoport gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó tagjai ÁFA-csalásokat követtek el a huszonéves férfi nevére alapított céggel.

Hogy kinek a holttestét keresik most, azt egyelőre homály fedi. Egyrészt azért, mert a rendőrök még mindig több tucat olyan eltűnt személyt tartanak számon, akiket a dunaszerdahelyi maffia végzett ki. Másrészt azért, mert előfordul, hogy maguk az elkövetők sincsenek tisztában azzal, hogy kiket fojtottak meg és ástak el a falvak határában. Harmadrészt pedig azért, mert rendőrség a nyomozás ezen szakaszában nem ad ki semmilyen információt a vizsgálattal kapcsolatban.

Az elkövetők vallanak

A balázsfai helyszín már a sokadik, ahol a rendőrök holttesteket keresnek, és Dunaszerdahelyt övező falvak között szinte már nincs is olyan, melynek területén az utóbbi több mint két évben ne bukkantak volna fel a NAKA nyomozói a sárga markológépek társaságában.

Valószínű, hogy ahogy a legtöbb esetben, úgy most is azok a személyek vezették a helyszínre a hatóságokat, akik a kivégzések elkövetői voltak. A 22 éves börtönbüntetését töltő Nagy Zsolt "Csonti", valamint a 21 év szabadságvesztésre ítélt Bugár György az elmúlt években már több olyan helyet mutattak meg a rendőröknek, ahol később holttestek kerültek elő a föld alól. A Paraméter értesülése szerint ez ezúttal sincs másként, és a balázsfai helyszínre az említett elítéltek vezették el a nyomozókat.

Információink szerint a szóban forgó balázsfai szántóföldön nem először járnak a rendőrök, és szerdai látogatásunk idején látszott, hogy a kutatás során semmit nem bíznak a véletlenre. A helyszínen két markoló dolgozik egyszerre, és egy hatalmas területet vizsgálnak át négyzetméterről négyzetméterre.

Hogy találnak-e valamit vagy valakit, az hamarosan kiderül, de mivel a dunaszerdahelyi maffia áldozatai közül még több tucatnyi személyt rejtenek a környékbeli szántóföldek, a rendőröknek minden esélyük megvan rá, hogy holttestre bukkanjanak.

(db)