Nem fogadják el a gelleiek az R7-es és a 63-as út tervezett kereszteződését

Lakossági fórumot tartottak este az gelleiek, ahol a Dopravoprojekt vállalat, valamint az D4R7 konzorcium szakemberei bemutatták új tervüket a készülő R7-es gyorsforgalmi út és a 63-as elsőosztályú útszakasz kereszteződéséről. Az összejövetelen hozzávetőlegesen 80 ember vett részt, nagy részük a község Cséfa részéből érkezett.

Nem fogadják el a gelleiek az R7-es és a 63-as út tervezett kereszteződését
Fotók: Cséfalvay Á. András -további fotókért kattint!

Korábban a lakosok nehezményezték, hogy a tervek alapján a kereszteződés elzárná a községhez tartozó Cséfa falurészt Gellétől. Ekkor már több tervezet is készült a gyorsforgalmi út és a 63-as csatlakozásáról. Az első terv szerint két körforgalomban végződött volna az út Gellénél és a vele Cséfát összekötő utat felszámolnák. Mindezt azért, mert egy logisztikai központot terveztek oda építeni. Később kiderült, hogy a központ Somorján épül meg.

A következő terv az volt, hogy a gyorsforgalmi út egy bonyolult kereszteződéssel csatlakozna a 63-asra. Ám ez sem jött be a helyieknek, ugyanis így a cséfaiak nem tudnának biztonságosan bejutni a faluba. A Dopravoprojekt szakemberei által csütörtök este bemutatott tervezetet sem tudják elfogadni a gelleiek, pedig ezen egy új másfél kilométer hosszú kerékpárút terve is szerepel. A lakosok és a polgármester szerint azonban meg kellene hagyni a cséfai utat és ott egy alul-, vagy felüljárót építeni. „Eddig is kértük már ezt a lehetőséget, de ezen a vizualizáción világosan láttuk, hogy a cséfai utat nem kell bevinni a körforgalomba, hanem a „csendes” 63-as útra terelni. Hiszen akik Pozsonyba sietnek, itt rákanyarodhatnak majd az R7-esre, akik folytatják az útjukat Nagyszarvára, Somorjára és sorolhatnánk, azok haladhatnak tovább a 63-ason. A legtöbben úgyis Pozsonyba mennek vagy tovább” — mondta a bemutató után Vajas Imre polgármester, majd folytatta: „Mint polgármester, látok ebben lehetőséget, mert ha összehasonlítjuk, hogy egy 1,5 kilométer hosszú kerékpárutat alakítunk ki, vagy egy felül-, esetleg aluljárót építünk, biztosan lényeges az anyagi különbség. A régi út pedig ott van, tehát annak az építésére nem kell pénzt költeni” — hangsúlyozta. Az aluljárót persze csak gyalogosok és kerékpárosok használnák.

A cséfaiaknak a temetőn kívül nincs semmiük, sem üzletük, sem iskolájuk, sem orvosuk, se gyógyszertáruk, tehát mindenért Egyházgellébe járnak, még a községi hivatalba is ide jönnek. Így van, aki szinte minden nap megteszi ezt az utat. A lakosok csak annyit szeretnének, hogy biztonságos legyen a közlekedés. „Azt akarjuk, hogy az út Cséfáról legyen megoldva, aluljáróval, vagy felüljáróval, mindegy. Ezt tegyék meg nekünk és nyugodtak leszünk — jelentették ki egybehangzóan a megjelentek.

A lakossági fórumra érkezett szakemberek számos olyan kérdést kaptak, amit nem tudtak megválaszolni, ugyanis nem az ő hatáskörükbe tartozott. „Sajnáljuk, hogy nincsenek itt az illetékesek a közlekedésügyi minisztériumból, hogy nekik is elmondjuk, mit szeretnénk, mert szerintem rossz embereknek mondjuk” — szólalt fel egy jelenlévő.

Vajas Imre állítja, az ő kérésük, csak egy aprócska csepp ebben az R7-es „tengerben”, ők csak biztonságos közlekedést akarnak, csak annyit, hogy a központtól egy kilométerre fekvő Cséfát ne zárják el teljesen. Azt a tervet, amit este a szakemberek a község megjelent lakosai elé tártak, nem fogadják el. „Itt volt a cséfaiak nagy része, tehát egy igazi falufórum volt, ahol ők mondták el a véleményüket, ami pedig engem, mint polgármestert kötelez arra, hogy az ő érdeküket képviseljem” — húzta alá Vajas.

Ha a gelleiek nem adják beleegyezésüket az R7-es és a 63-as elsőrendű főút csatlakozására, a tervezett építkezés akár egy évvel is eltolódhat.

(alsa)