Nem fogja elhinni, mit üzen az oroszoknak egy ősfideszes nagyágyú!

2022. március 18. - 11:58 | Külföld

Ruszkik haza! Legyen béke!– írta ki Facebook-oldalára csütörtök este Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, aki a kezdetektől tagja az Orbán Viktor vezette pártnak, de aki túlságosan is euroatlantista lehetett ahhoz, hogy megkínálják miniszteri poszttal.

Nem fogja elhinni, mit üzen az oroszoknak egy ősfideszes nagyágyú!
Illusztráció (Facebook)

Németh a posztját azzal a kommenttel egészítette ki: „Az egész világ érdeke a béke!” Ebben normál esetben valójában semmi különös nincs, hiszen egyetérthetünk abban, hogy a béke tényleg mindenkinek jót tenne a 22 napja tartó orosz–ukrán válságban. De a Telex arra hívja fel a figyelmet, hogy Németh Zsolt nyilatkozata felszínre hozott egy törést a Fidesz szavazótáborában. Mégpedig azt, hogy a magyarországi kormánypártok szavazóiban pár héttel a parlamenti választások előtt most vajon az 1849-ben és 1956-ban is az oroszok által leigázott magyar szabadságharcok emléke merül fel az ukrajnai invázióval kapcsolatban, vagy Orbán Viktor elmúlt 12 évének oroszbarát miniszterelnöksége.

Németh posztját észrevette az ellenzék közös miniszterelnök-jelölte is. Márki-Zay Péter is megjegyzést fűzött Németh bejegyzéséhez, miszerint: „Örülök Zsolt, hogy Orbán Viktorral szemben felébredt a lelkiismereted. Sohasem késő.”

Rajta kívül a Momentum több politikusa is kifejezte egyetértését Németh posztjával, köztük a választási körzetében ellene induló Tóth Endre is: "Kedves Zsolt, örülök, hogy le merted írni az ‘56-os forradalom egyik jelmondatát, de úgy látom, a követőid nagy része épp most ábrándul ki belőled. Ilyen az, mikor 12 év kormánypárti orosz propagandája visszanyal".

(Telex)