Nem gatyázik a szlovák állami média Ficóval, csak úgy kellemetlenkednek az exkormányfővel (VIDEÓ)

2018. október 9. - 19:54 | Belföld

Robert Fico kedden az ingyenebéddel kapcsolatos elképzelését ismertette a sajtótájékoztatóján, de az újságírók inkább a Kuciak-gyilkosság megrendelésével is összefüggésbe hozott Marian Kočnerra és az zűrös pénzügyei miatt a rendőrség látókörébe került Ladislav Bašternákra kérdeztek rá. A volt kormányfőt a helyzet meglehetősen kihozta a sodrából. Vette is a kalapját az első adandó alkalommal és elviharzott.

Nem gatyázik a szlovák állami média Ficóval, csak úgy kellemetlenkednek az exkormányfővel (VIDEÓ)
Facebook

"Miként értékeli azt, hogy másfél évig Marian Kočnerrel szomszédok voltak?" - tett fel a kérdést a derült égből az RTVS riportere, Ladislav Ďurkovič, rögtön amint szót kapott az exkormányfő felvezető szövegelést követően. Erre Fico kényszeredetten elnevette magát. "Nem hiszem, hogy ez annyira vicces" - reagált szigorúan a közszolgálati televízió munkatársa a Smer elnökének a viselkedésére. "Ön az RTVS-nél dolgozik?" - vágott vissza a pártelnök egy faggatózással. "Szerkesztő úr, közösen el kell gondolkodnunk a közszolgálati média jelenlegi helyzetéről." - jegyezte meg vészjóslóan Fico utalva egy, a szlovák rádióban pár nappal korábban bekövetkezett bakira, amikor az egyik műsorvezető késve kezdte el a műsorát, és amelynek vezetésekor furán artikulált.

(A felvételen a pengeváltás 37:32-től követhető nyomon)

Ezt követően az állami rádió riportere kért szót, és rákérdezett arra a Bašternákra, akinek a komplexumában található az exkormányfő lakása is.

"Nem értem, mi baja van a közszolgálati tévének és rádiónak, inkább azon gondolkozzanak el, mit műveltek szombaton a rádióban" - kanyarodot vissza Fico az említett hétvégi rádiós malőrre. És amint ezt kimondta, rögtön szedte a sátorfáját és ripsz-ropsz véget is vetett a sajtótájékoztatónak.

A közszolgálati médium nem hagyta annyiban ezt a szokatlan közjátékot és este kiadott egy nyilatkozatot, amely szerint elhatárolódik azoktól a kijelentésektől, amelyeket az állami médiának és annak munkatársainak címeztek. "A médium szerkesztőinek joga van a társadalmat foglalkoztató kérdések megfogalmazására" - állt ki az RTVS az újságírói mellett.

TASR /sp

Címkék: RTVS, Robert Fico