Nem igaz, hogy bezárják a szlovákiai gyárakat, a kormányfő is megszólalt a kérdés kapcsán

2021. február 26. - 14:23 | Belföld

Igor Matovič miniszterelnök elutasítja azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a kormány bezárja az összes gyárat. Elismerte, hogy ez a szóba jöhető lehetőségek közül egy teljesen szélsőséges lépés, amit viszont már több állam is meglépett.

Nem igaz, hogy bezárják a szlovákiai gyárakat, a kormányfő is megszólalt a kérdés kapcsán
Facebook

"Néhány sajtótermék olyan, garantált információnak titulált hírrel ijesztgette az embereket, miszerint a kormány bezárja az összes gyárat. Tekintettel arra, hogy ezek a híresztelések pusztító hatással lehetnek a befektetési döntésekre, és alapvetően befolyásolhatják a szlovákiai üzleti környezetről kialakított képet, cáfolnom kell a híreszteléseket. Nem igazak"- jelezte a miniszterelnök a közösségi oldalán.

Elmondása szerint Szlovákiában most fejeződik be az ország lezárásának - a lockdownnak - a tizedik hete, és az ország már több hete az úgynevezett Covid-automata alapján működik. Ennek ellenére nő a kórházi ápoltak száma. "Az új mutációk lényegesen életképesebbek, gyorsabban és egy helyen több embert fertőznek meg... Rendkívül súlyos helyzet" - véli Matovič.

Az utóbbi három napban ezért a kormányhivatalban epidemiológus, infektológus, immunológus, virológus és más egészségügyi szakértőkkel, valamint orvosokkal közösen kereste a választ a miniszterelnök arra a kérdésre, hogyan kellene módosítani az érvényben lévő óvintézkedéseket, hogy eredményes legyen a lockdown és a COVID automata. „Megállapodtunk, hogy semmilyen javaslatot nem hoznunk nyilvánosságra addig, amíg az összes koalíciós párt rá nem bólint” – fűzte hozzá a kormányfő, aki szerint Szlovákia egy utolsó feladat előtt áll: elég erőt és elszántságot kell gyűjtenie az összefogáshoz.

TASR