„Nem igaz, hogy a laboratóriummal volt probléma” – Kolíková is megerősítette Čaputová kijelentését

2021. április 15. - 14:36 | Belföld

Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter is látta a Szputnyik V vakcinákról szóló adásvételi szerződést, valamint az orosz féltől április 6-án érkezett levelet is, amelyben visszakérik a vakcinákat.

„Nem igaz, hogy a laboratóriummal volt probléma” – Kolíková is megerősítette Čaputová kijelentését
Fotó: TASR

Kolíková Zuzana Čaputová államfőhöz hasonlóan azt állítja, nem igaz, hogy az oroszok azért kérték vissza a vakcinákat, mert azokat egy olyan laboratóriumban vizsgálták, amely nem tagja az EU gyógyszerellenőrző laboratóriumhálózatának.

„Ez az információ nem igaz” – felelte Kolíková a Denník N megkeresésére, majd hozzátette, az orosz fél által küldött levélből más tényeket lehet leszűrni.

„Ezekről a tényekről, úgy gondolom, leginkább az egészségügyi miniszter kompetens tájékoztatni” – tette hozzá.

Zuzana Čaputová államfő csütörtök délelőtt kijelentette, az orosz fél nem azért kérte vissza a Szlovákiába küldött Szputnyik V vakcinákat, mert azokat az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) nem megfelelő laboratóriumban vizsgálta.

Ezt Igor Matovič pénzügyminiszter állította, miután visszatért Moszkvából, ahol a Szputnyik V vakcinákkal kapcsolatban egyeztetett. „Mindkét áttanulmányozott dokumentum alapján megállapítottam, hogy ez az állítás nem igaz, tehát a visszaszolgáltatás iránti kérelem oka más volt” – jelentette ki Čaputová


(DenníkN/para)