Nem kegyelmeznek a zsaruk vasárnap Dunaszerdahelyen, súlyos büntetéseket osztanak majd a Slovan elleni derbin garázdálkodóknak!

2023. május 5. - 10:34 | Régió

A rizikós mérkőzésnek nyilvánított vasárnapi, DAC–Slovan rangadóra a rendőrség is készül, nagy erőkkel lesznek jelen a stadionnál és a város többi pontján is.

Nem kegyelmeznek a zsaruk vasárnap Dunaszerdahelyen, súlyos büntetéseket osztanak majd a Slovan elleni derbin garázdálkodóknak!
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

A pozsonyi szurkolók érkezése miatt, megközelítőleg 15:45-től szükség szerint lezárhatják a Gyurcsó István, a Sport, a Cibók, a Kertész, a Szabó Gyula, valamint a Mezei utcát. A Sport utca és a Gyurcsó István utca egy részét valószínűleg a biztonsági intézkedések teljes ideje alatt lezárják.

A rendőrség egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy elsősorban a vendégszurkolók érkezésekor a városban máshol is forgalomkorlátozások lehetnek.

„Kérjük mindkét csapat szurkolóit, hogy tartsák tiszteletben a rendőrség utasításait, és tartózkodjanak minden sportszerűtlen magatartástól a stadionban és azon kívül is” – hangsúlyozzák.

Tekintettel arra, hogy a mérkőzést kockázatosnak minősítették, a garázdaságért kiszabható büntetések megduplázódnak, akár ezer eurós büntetést is kiszabhatnak.

„Abban az esetben, ha valaki bűncselekményt követ el, fennáll a veszélye, hogy elveszti a szabadságát. Ráadásul 'emlékül' kap egy bejegyzést a bűnügyi nyilvántartásban, így már nem lesz kifogástalan a munkaadók számára. Mindemellett a bíróság eltilthatja őt a kulturális, társadalmi és sportrendezvényeken való részvételtől, és ha valaki ezt a tilalmat is megszegi, azzal újabb bűncselekményt követ el” – figyelmeztet a Nagyszombat megyei rendőrség.


(parameter)