Nem kell annyira sietniük az időseknek, ha pénzt akarnak kapni az oltásért, és az eredetileg tervezettnél többen járhatnak jól

2021. december 9. - 11:04 | Belföld

A kormánypárti képviselők módosító javaslata pontosította a szabályokat és egyben kissé kibővítette az oltási motivációs támogatásra jogosultak körét. Karácsony helyett elég, ha Szilveszterig, vagyis december 31-ig beoltatják magukat vagy regisztrálnak a 60 évesnél idősebbek, az egyadagos vakcina esetében pedig március 1-ig kell megkapni az emlékeztető adagot.

Nem kell annyira sietniük az időseknek, ha pénzt akarnak kapni az oltásért, és az eredetileg tervezettnél többen járhatnak jól
Fotó: Paraméter

Már csütörtök délelőtt elfogadhatja a parlament a 60 évesnél idősebbek oltási motivációs támogatását. A kormánypárti képviselők által benyújtott javaslat pontosítja, hogy ki és milyen feltételek mellett lesz jogosult a 300, illetve 200 euróra.

A 300 euró annak jár majd, aki legalább december 31-ig felveszi a 3. adag oltást is, vagy eddig regisztrál az oltásra, és január 15-ig megkapja azt.

200 eurót pedig az kap, aki június 30. és december 31. között megkapta/megkapja, illetve regisztrál a második adagra. Az első adagért csak annak jár 200 euró, aki azt november 25. és december 31. között kapja meg, illetve regisztrál rá. A regisztráltaknak minden esetben január 15-ig kell beadatniuk az oltást.

Jár viszont 200 euró az egyadagos vakcinával oltottaknak is, de csak akkor, ha ezt december 31-ig megkapták, és március 1-ig az emlékeztető oltást is felveszik.

A hírt bővítjük.

-lpj-