Nem kell mindig kaviár! Vágyfokozókkal fűszerezett gasztroest a Villa Rosában 

2018. november 12. - 17:41 | Régió

A messze földön híres budapesti Arany Kaviár étterem séfe és tulajdonosa, Nyíri Szása közreműködésével olyan egyedi ételeket kóstolhattak a Villa Rosa vendégei, mint az osztriga szibériai tokhal kaviárral, az orosz hering kecskesajttal, a borscs, a Sztroganoff bélszín, valamint desszertként a kiváló szirnyiki, mindezt alkalomhoz illő minőségi borokkal párosítva.

Nem kell mindig kaviár! Vágyfokozókkal fűszerezett gasztroest a Villa Rosában 

A kaviár felhasználása rendkívül messzire nyúlik vissza. Már az ókori perzsák is gyógyító, mi több, férfierőt növelő hatást tulajdonítottak neki.

A csallóközi halászok legértékesebb zsákmánya egykor a viza volt, melynek ikrája a Beluga kaviár, a létező legdrágább kaviár a világon.

A menüsort az anyai ágon orosz származású, valamint az orosz gasztronómia elkötelezettje, Nyíri Szása séf állította össze, aki egyébként a kaviár világnapján, július 18-án született.

Az orosz gasztronómia sikerének titka a felhasznált összetevők változatosságában rejlik. Az orosz konyhakultúra szláv, európai és közép-ázsiai kulináris hagyományoknak és behatásoknak köszönhetően alakult ki, s Péter cár révén a francia vonala is rendkívül erős volt. A franciáktól elsajátított konyhatechnika, s a minőségi alapanyagok használata világhírűvé tette az orosz konyhát.

Szása hitvallása szerint egy étel akkor jó, ha érthető, szerethető és van benne játékosság, izgalom. Így is volt, hiszen a hangulatos rendezvény során rendkívüli gasztroélményben volt részünk.

Az orosz hering kecskesajttal, a Sztroganoff bélszín, valamint a "túrós lépényke", a szirnyiki egyszerűen mennyei fogások voltak.

Találkozzunk újra december 7-én, amikoris Bott Frigyes borait és az Amade Château séfei által készített ételkülönlegességeket kóstolhatják meg!

-k-