Nem kér az MKP a nyitrai koalícióból. Híd: kispados ez a politika!

Az MKP Nyitrán nem köt koalíciót a Smer, az SNS és a Híd alkotta kormánykoalíció pártjaival, amit a Híd régiós elnöke megért, mert szerinte önös érdekből ez lehet a könnyebbik út a parlamenten kívüli párt számára. 

Nem kér az MKP a nyitrai koalícióból. Híd: kispados ez a politika!
Fotó: Paraméter

A Menyhárt József vezette tömörülés Nyitrai Kerületi Tanácsa csütörtökön határozott úgy tartózkodás és ellenszavazat nélkül, hogy a Nyitra Megyei Önkormányzatban nem lép helyi koalícióra a kormánykoalíciós erőkkel.

Nyitra megye hidas elnöke sajnálja, hogy az MKP a kispados politikát választotta, de megérti, mert önös érdekből ez a könnyebbik út. Bastrnák Tibor szerint felelősség nélkül kritizálni biztos egyszerűbb, meg úgy viselkedni, hogy „ami rossz, azért más tehet, ami meg jó, az csak az MKP érdeme.”

A parlamenti képviselő nem zárja ki, hogy az MKP arra játszik, kisebbségbe marad a nyitrai kormánykoalíciós felállás, és akkor megnyílhatna a lehetőség a zavarosban halászásra, a mutyira. „Ez távol esik a választópolgárok érdekeitől” - véli Bastrnák.

A Híd megyei vezetője ismertette a helyzetet: a 17 képviselővel rendelkező kormánykoalíciós felállás megnyerte a nyitrai választásokat, és a megyei elnöki tisztséget is, de az 54 tagú közgyűlésben – (melyben csak egyetlen hidas honatya kap helyet) - nincs meg a többségük. „Ezért mindenkivel tárgyaltunk, az SaS, az OĽANO, a KDH, a ŠANCA, az OKS és a NOVA alkotta, 10 mandátummal bíró jobboldali koalícióval, valamint a 11 helyet szerző MKP-val is, és további egyeztetéseket is kilátásba helyeztünk.” - így Bastrnák. „Innentől fogva célunk továbbra is a többségi kormányzás, de ha kisebbségben maradunk, az sem tragédia, volt már erre is példa a megye történetében. Valószínűleg a jövő héten tovább tárgyalunk a jobboldali koalícióval” - nyilatkozta portálunknak a megyei pártelnök.

(sárp)