Nem kevés büntetést kiosztottak már a dunaszerdahelyi rendőrök a kijárási korlátozás megszegése miatt

2021. február 16. - 12:11 | Régió

A járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás óta többfelé, nagy számban ellenőrzik a rendőrök a szabályok betartását. Nincs ez másként a Dunaszerdahelyi járásban sem.

Nem kevés büntetést kiosztottak már a dunaszerdahelyi rendőrök a kijárási korlátozás megszegése miatt
Fotó: TASR - illusztráció

Az elmúlt hetekben nemcsak a közutakon, hanem a tereken, sétálóutcákon, az üzletek előtt, sőt az üzletekben is találkozhattunk rendőrökkel, akik az érvényben lévő kijárási korlátozásra vonatkozó szabályok betartását, a maszkviselést, illetve a kötelező karantén betartását ellenőrzik. Utánajártunk, az év eleje óta hány ilyen esettel találkoztak a rendőrök a Dunaszerdahelyi járásban.

Az idei év kezdete óta a dunaszerdahelyi rendőrség 376 kihágást vett nyilvántartásba, amelyek a járványügyi intézkedések megszegésére vonatkoztak – közölte érdeklődésünkre Zlatica Antalová, a Nagyszombat megyei rendőrség szóvivője.

A járásban három olyan esetről tudnak a rendőrök, amikor nem tartották be a kötelező karantént, 65 esetben nem viseltek szájmaszkot, 308 esetben pedig megszegték a kijárási korlátozás szabályait.

A rendőrök összesen 362 kihágási esetet oldottak meg helyszíni bírsággal vagy figyelmeztetéssel. 14 esetet továbbítottak a Regionális Közegészségügyi Hivatalnak és a járási hivatalnak.


(fl)