Nem kis károk keletkeztek a nyitrai stadionban a kupadöntő alatt

A nyitrai városháza kiszámlázza a helyi futballstadionban keletkezett károkat a Slovnaft Cup döntőjét követően.

Nem kis károk keletkeztek a nyitrai stadionban a kupadöntő alatt
Fotó: TASR

A nyitrai futballstadiont csupán nemrég újították fel, ám most újfent javításra szorul. „Nem csak a kitépett székekről és a lerombolt korlátokról van szó. Kár keletkezett a gyepben is, amelyet több helyen kiégettek a pirotechnikai eszközök“ – nyilatkozta Daniel Balko, nyitra alpolgármestere, aki szerint nem kis összeg szerepel majd a végső számlán.

Elmondása szerint a Szlovák Labdarúgó-szövetség mint a kupadöntő szervezője, magára vállalt minden felelősséget és költséget. „Nem szeretnék azzal foglakozni, hogy a szurkolók hogyan csempészték be a pirotechnikai eszközöket a stadionba, hogy a maszkos egyéneket miért nem ragadták ki a tömegből és büntették meg őket, valamint azzal sem, hogy hogyan lehetséges, hogy több ezres tömeg vonult be a pályára a játékosok közé. Azt viszont tudjuk, hogy ezek közül semminek sem szabadott volna megtörténnie“ – tette hozzá Balko.

Az alpolgármester szerint az egyes nagyszombati szurkolók viselkedése már régóta problémát jelent, és szerinte elsősorban a klubnak kellene rendet tenni az ultrák között.


TASR/para