Nem kizárt, hogy az elkövetkező napokban felveszi önnel a kapcsolatot a belügy

2023. május 3. - 08:50 | Belföld

Csaknem 30 ezer szlovák útlevéllel van probléma, ezért a belügyminisztérium fokozatosan minden érintettel felveszi a kapcsolatot.

Nem kizárt, hogy az elkövetkező napokban felveszi önnel a kapcsolatot a belügy
Fotó: TASR - illusztráció (Roman Hanc)

Az elmúlt hetekben egyre több bejelentés érkezett a belügyminisztériumhoz annak kapcsán, hogy utazás során problémák merültek fel a szlovákiai útlevelekkel a repülőtereken.

Mint kiderült, a 2022. november 11. és 2023. január 30. között igényelt útlevelek egy részét érinti a probléma, azokat ugyanis úgy állították ki, hogy a chipekre való adatbevitelben során eltérés történt az eredeti adatokhoz képest.

„Intenzíven dolgozunk egy olyan szolgáltatáson, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy az okmányszám megadásával online ellenőrizzék útlevelüket, hogy lássák, az eltéréssel előállított dokumentumok csoportjába tartozik-e” – közölte a problémás chipekkel kapcsolatban április közepén Denisa Bárdyová, rendőrségi szóvivő.

A online szolgáltatást azóta elindították, IDE kattintva elérhető.

A Startitup azt írja, a belügyminisztérium az elkövetkező napokban felveszi a kapcsolatot az érintett útlevél-tulajdonosokkal. Az útlevelet szükség esetén ingyenesen cserélik, az okmányirodában lévő automatán a „VÝMENA DOKLADU Z ÚRADNEJ MOCI“ lehetőséget kell választani.


(startitup.sk)