Nem lesz roma bizottság Rozsnyón

2019. október 30. - 15:16 | Régió

A rozsnyói városi képviselők legutóbbi ülésükön nem szavazták meg a roma közösségért felelős bizottság létrehozására vonatkozó javaslatot. A 17 jelen lévő képviselő közül egy sem támogatta az indítványt, amelyet többek szerint nem készítették elő megfelelően. A tervezett intézkedést indokolatlannak tartják.

Nem lesz roma bizottság Rozsnyón
A rozsnyói városháza

Több városatya rámutatott, hogy egy újabb bizottság csak még nagyobb terhet jelentene a városi költségvetésre nézve. „Hét bizottság tárgyalta a javaslatot, de végül egyik sem ajánlotta a jóváhagyását. A pénzügyi bizottság a munkaköri leírást hiányolta” – jegyezte meg Ivan Kuhn képviselő, hozzátéve: furcsának találták azt is, hogy az új bizottság csak az északi városrészben élő roma közösséggel foglalkozna. Kuhn szerint egy ilyen intézmény tevékenységének az egész városra ki kellene terjednie.

Burdiga Pál képviselő és volt polgármester rámutatott: a városban korábban már működött ilyen bizottság, de nem úgy, ahogy elképzelték. „Nem csak az északi városrész létezik, itt van például Rozsnyóbánya és a többi” – hangsúlyozta Burdiga, aki ugyanakkor nem zárta ki, hogy tovább tárgyalnak a javaslatról.

Kemény Dénes képviselő felhívta a figyelmet, hogy a roma nemzetiségű polgárok képviseltetik magukat a már meglévő bizottságokban, ezért sem látja indokoltnak egy különálló bizottság létrehozását.

(TASR)