Nem lesz változás a Híd élén - Bugár Béla marad az elnök

Nem lesz változás a Híd élén, a jelenlegi vezetés marad a 2020-as parlamenti választásokig - minderről a párt vezetése döntött szombaton.

Nem lesz változás a Híd élén - Bugár Béla marad az elnök
Fotó: TASR

Emellett a Híd nem zárja ki az együttműködést más szlovákiai magyar pártokkal, de elutasítja ezen pártok együttműködéssel kapcsolatos feltételeit. A Híd jövőbeli célja az, hogy megfeleleően képviselje a kisebbségeket 2020 után is. A további lépésekről júniusban döntenek, amikor összeül az Országos Tanács.

Debnár Klára, a Híd szóvivője arról is tájékoztatott, hogy a párt vezetése kielemezte az európai parlamenti választások eredményeit és tárgyalt a más pártokkal való együttműködésről is.

"Együtt tudunk működni más pártokkal, azonban nem akarjuk, hogy más pártok határozzák meg az értékeinket és politikai stílusunkat"

- jelentette ki a szóvivő.

Továbbá a Híd mindent megtesz annak érdekében, hogy ne ismétlődjön meg az európai parlamenti választásokhoz hasonló helyzet, mégpedig az, hogy a szlovákiai magyaroknak nincs képviselete az Európai Parlamentben.

Szlovákiában a Hídon kívül még három magyar párt van, mégpedig a parlamenten kívüli Magyar Közösség Pártja, a Magyar Fórum és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség. A Magyar Fórum még nem mérettette meg magát semmilyen választáson, mivel csak nemrég alakult meg.

TASR/para