Nem Matovič vezeti az OĽaNO listáját

2019. december 3. - 14:44 | Belföld

Maria Šofranko pedagógus vezeti az OĽaNO választási listáját. A második képviselőjelölt Jaroslav Naď, a párt védelmi szakértője, őt Lukáš Kyselica volt nyomozó követi. Erről keddi sajtótájékoztatóján informált Igor Matovič, az OĽaNO elnöke, aki az utolsó, 150. helyen áll a listán.

Nem Matovič vezeti az OĽaNO listáját
Fotó: TASR

„Nem vagyok politikus, egy egyszerű nő vagyok Kelet-Szlovákiából, aki szeretne többet tenni az országunkért” – jelentette ki Šofranko. Matovič hozzáfűzte: az OĽaNO mozgalom mindig lehetőséget ad az ismeretlen embereknek, hogy beléphessenek a politikába.

Kyselica, a Gorilla-nyomozócsapat volt főnöke elmondta: célja megfelelő törvényi szabályozással felvenni a harcot a gazdasági bűncselekmények ellen.

A negyedik helyről Anna Záborská, a Keresztény Unió (Kresťanská únia) elnöke, az ötödikről Michal Šipoš, a hatodikról Karol Kučera teniszező vág neki a választásoknak. A további jelöltek Jozef Pročko volt műsorvezető, Ján Mičovský erdész és természetvédő, Anna Remiášová, a meggyilkolt Róbert Remiáš anyja és Kristián Čekovský volt televíziós szerkesztő.

A parlamenti választásokra 2020. február 29-én kerül sor. A hivatalos kampányidőszak már megkezdődött. Az egyes politikai pártoknak és mozgalmaknak 2019. december 1. éjfélig kellett leadniuk a jelöltlistájukat.


(TASR)

Címkék: Igor Matovič, OĽaNO