Nem mi szivárogtattuk ki a vadászházban készült felvételeket - állítja a Különleges Ügyészi Hivatal

2021. október 28. - 18:24 | Belföld

A vadászházban készült felvételeket, melyek a Tisztítótűz-ügy nyomozati aktáinak részét képezik, csütörtökön kézbesítették a Különleges Ügyészi Hivatalnak (ÚŠP). Ezt Jana Tökölyová, a Főügyészség szóvivője jelentette ki, cáfolva azokat a spekulációkat, hogy az ÚŠP szivárogtatta ki a szóban forgó audiovizuális felvételeket.

Nem mi szivárogtattuk ki a vadászházban készült felvételeket - állítja a Különleges Ügyészi Hivatal
Robert Fico (TASR)

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a felvételek eddig nem voltak a hivatal birtokában, csupán a találkozókról készült átiratok. "A Különleges Ügyészi Hivatalnak 2021. október 28-án kézbesítették a Tisztítótűz-üggyel kapcsolatos audiovizuális felvételeket. Ez a tény egyértelműen ellenőrizhető és bizonyítható az ügyirat alapján" - pontosított Tökölyová.

Maroš Žilinka főügyész korábban utasítást adott arra, hogy indítsanak vizsgálatot a médiában megjelent videofelvételek kiszivárogtatása ügyében. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója, a Tisztítótűz-csapat tagja ezzel összefüggésben büntető feljelentést tett a belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalánál.

A nyilvánosságra hozott videókat Robert Fico (Smer-SD) volt kormányfő, Robert Kaliňák volt belügyminiszter, Miroslav Bödör vállalkozó, Tibor Gašpar terhelt, volt országos rendőrfőkapitány fia és Marek Para, Tibor Gašpar ügyvédje találkozóin rögzítették, egy vadászházban.

TASR