Nem a normális média eteti óránként hülyeségekkel a közvéleményt...

Barak László | 2020. március 14. - 12:37 | Vélemény

Volt itt egy jó szöveg, amely arról szólt, hogy kiálljuk-e a víruspróbát. Mármint, képesek-e az emberek emberhez méltón, higgadtan kezelni egy olyan helyzetet, amely semennyire nem szokványos, azaz rendkívüli.

Nem a normális média eteti óránként hülyeségekkel a közvéleményt...
Fotó: TASR

A jó hír, hogy az emberek többsége képes erre. Akkor is, ha nem ez az állítás jön le a net színpadáról. Főként a szociális hálóról nem, ahol nagyon finoman szólva: a legkomolytalanabb „szakértők” a legkiritikusabbak, a leghangosabbak…

Vannak köztük igen sokan például, akik a „médiát” (sajtó) igyekeznek bemártani, mocskolni. Ahogy arra egyre jellemzőbben a legprimitívebb népbutításra építő politikusok idomították, idomítják őket.

Szinte azt a látszatot keltve, hogy a sajtó szabadította az emberiségre a koronavírust.

Most hogyan álljon le normális ember az ilyenekkel vitatkozni? Az olyanokkal, akiknek meggyőgyőződése, hogy a repülőgépek kondezcsíkjaiban rejtették el a gyilkos vírust. Hogy kicsodák? Tessék választani:

az amerikaiak, mert ki akarják nyírni a kommunista Kínát, a kínaiak, mert el akarják foglalni Amerikát, Európát, az egész glóbuszt, Putyinék, mert vissza akarják szerezni elsatnyult világhatalmi dominanciájukat, Soros György, mert az ördög nem alszik, Józsi, mert a kurva anyját neki... stb.

Szóval, nincs értelme vitatkoznunk. Teljesen fölöslegesen magyarázná az ember ilyeneknek, hogy nem a normális tájékoztatásra szerződött sajtó keveri a szart éjjel-nappal, hanem a gondolkodásra, mérlegelésre egyáltalán nem hajlandó, sőt képtelen emberek. Akik sokkal kártékonyabbak az emberiségre, mint bármilyen vírus.

Ezt a jelenleg majdnem kivédhetetlen helyzetet erősíti, hogy konkrétak legyünk, például a szlovákiai hivatalos szervek tehetetlensége, ha úgy tetszik, alkalmatlansága. Másként hogyan minősítsük azokat a belügyminisztériumi közleményeket, amelyek röpke pár óra leforgása alatt egymásnak homlokegyenest ellentmondó állításokat tartalmaznak.

Például arról, hogy a határon túlra (Magyarország, Ausztria, Csehország) naponta ingázók hazatérve kötelező karanténba kerülnek-e, avagy sem? Tegnap kora este még úgy látszott, igen! Éjfél körül azt írták nem! Szombaton délelőtt meg újra változni látszik a helyzet. Pedig ugye, nem mindegy, hogy sírsz-e a szar mellett, vagy a sír mellett szarsz-e! Tényleg, mekkora hülyeség ez már?

Amihez egyébként az égvilágon semmi köze nincsen a médiának! Nem a normális média eteti óránként hülyeségekkel a közvéleményt, hanem sokszor az információk hivatalosanak számító forrásai. Jelen esetben a szlovákiai belügyminisztérium illetékesei! Sőt, maga a válságstáb, amelynek tagjai napok óta képtelenek megfogalmazni egyértelmű(!) üzeneteket arról, hogy mit akarnak!

Ezért kérünk mi elnézést! De kizárólag azoktól az olvasóktól, akik tudják, hogy a normális média feladata nem az öncélú szarkeverés és pánikkeltés, hanem a hiteles, ellenőrzött, hivatalos információk közvetítése. Amely cselekmény senkit és semmi mást nem szolgál fogyasztóin, az olvasókon, nézőkön, hallgatókon kívül!

Ami persze korántsem jelenti azt, hogy tévedhetetlen! Különösen nem, ha sajnos bármikor előfordulhat, hogy hivatalos helyeken, felelős posztokon is akad éppen annyi hülye ember, mint amennyivel naponta találkozhatunk az utcán. Csakhogy utóbbiak között sokkal kevesebben vannak azok, akik komoly károkat okozhatnak nekünk... Abban reménykedjünk, talán ezért sikerül majd kiállnunk a víruspróbát.

Címkék: koronavírus, ingázás