Nem populista jelszavakkal szállna harcba a Híd a parlamenti választásokon

2019. július 21. - 11:58 | Belföld

A Híd párt a jövő évi parlamenti választások előtti kampányában megoldásokat akar javasolni az aktuális problémákra, hogy megerősítse a régiókat és a nemzeti kisebbségeket. A TASR-nek erről Debnár Klára, a párt szóvivője beszélt.

A Híd szeptemberben kezdi meg a kampányt. „A párt sem a múltban, sem a jövőben nem száll harcba populista jelszavakkal és témákkal. Nincs ínyünkre ez a módszer, emellett veszélyesnek is találjuk“ – nyilatkozta a szóvivő, aki szerint egy felelősségteljes pártnak reális képet kell mutatnia a szavazóknak az oktatás, az egészségügy, a földművelésügy, a környezetvédelem és a társadalomügy területén.

A Híd szerint egyetlen párt képtelen legyőzni az extrémizumust. „A pártközpontokban már alakulnak a stratégiák, jobb esetben választási programok. A Híd párt arra kéri az összes koalíciós és ellenzéki, új, illetve régi pártot, hogy ne szólítsák meg téveszmékkel és hergeléssel Marian Kotleba pártjának választóit“ – tette hozzá Debnár Klára.

A párt egyik prioritása, hogy a parlamenti ciklus végéig érvényesítse az adóalap adómentes részének növelését. A törvényjavaslat jelenleg a második olvasatban van. A szóvivő szerint a párt így akarja elérni, hogy a dolgozók kevesebb adót fizessenek.

Debnár Klára azt is hozzátette: a Híd nem határolódik el más pártokkal való együttműködéstől a parlamenti választásokon. Az MKP mellett a Magyar Fórummal és az MKDSZ-szel is folytattak már tárgyalásokat.


TASR/para