Nem reszketett a betörő, behatolt a templomba, és elvitte a karácsonyi perselypénzt

Több száz eurós zsákmánnyal távozott az ógyallai római katolikus templomból az ismeretlen tettes, aki a hétvégén betört az épületbe.

Nem reszketett a betörő, behatolt a templomba, és elvitte a karácsonyi perselypénzt
Fotók: rendőrségi felvételek

"Az épület külső bejárata nem volt bezárva, így az elkövető könnyen besurrant az előtérbe, ahol már feltűnés nélkül tudta betörni a belső ajtó üvegét, és a fémreteszeket eltolva bejutott a templomba" - tájékoztatta a Paramétert Božena Bruchterová rendőrségi szóvivő.

A tettes ezt követően egy faoszlopról letépte az odaerősített perselyt, amelybe a hívők karácsonyi adományait gyűjtötték. A legalább 300 eurónyi készpénzt tartalmazó fémdobozt felfeszítette, majd a pénz eltulajdonítása után a padok közé dobta.

A betörőnek ez még nem volt elég, a falról letépett egy faperselyt, melyből ismeretlen mennyiségű pénzt lopott el. A művelet közben megrongálta a perselyt díszítő Szent Antal-szobrot is.

A rendőrségi helyszínelés során sikerült bebiztosítani bizonyos nyomokat.

A komáromi rendőrség illetékes vizsgálótisztje betöréses lopás ügyében indított büntetőeljárást. Amennyiben a tettest elkapják, háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság.

(para)