Nem sérült meg szlovák állampolgár a törökországi repülőgép-balesetben (FOTÓK)

2020. február 5. - 21:43 | Belföld

Szlovák állampolgár nem sérült meg a szerdai törökországi repülőgép-baleset során, amely Isztambulban, a Sabiha Gokcen repülőtéren történt – tájékoztatta a TASR-t Juraj Tomaga, a külügyminisztérium sajtóosztályának igazgatója.

Nem sérült meg szlovák állampolgár a törökországi repülőgép-balesetben (FOTÓK)
Fotók: TASR/AP (További fotókért kattints!)

„Az eddigi információk szerint nincsenek szlovák állampolgárok a sérültek között. Kapcsolatban vagyunk a török hatóságokkal" - mondta Tomaga.

Ali Yerlikay, Isztambul tartomány kormányzója elmondta, a Pegasus Airlines török fapados légitársaság Boeing 737-es gépén „legalább 120 utas megsérült, a sérülteket kórházba szállítottak" - írta az AFP hírügynökség.

Az NTV televízió értesülése szerint az Izmir török városból érkező gép fedélzetén a baleset idején 177 utas és a hatfős személyzet tartózkodott.

A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a baleset oka a „kemény földet érés” volt. A térségben a baleset idején erős szél fújt és esett az eső.

A baleset kevesebb mint egy hónappal azután következett be, hogy a Pegasus Airlines egy másik repülőgépe január 7-én ugyanazon repülőtéren lesodródott a kifutópályáról a rossz időjárási viszonyok miatt. Abban a balesetben senki sem sérült meg.

Kapcsolódó cikk:
Három darabra tört egy repülőgép az isztambuli reptéren, sokan megsérültek! (VIDEÓ)


(TASR)