Nem szolgálati fegyverrel lőtte meg az oktatótiszt a rendőrakadémia diákját

2023. március 14. - 16:44 | Belföld

Nem szolgálati fegyverrel lőtték meg a pozsonyi rendőrakadémia diákját, az oktató, Vladimír Šeparnev pedig többszörös szabálysértést követett el – nyilatkozta Roman Mikulec belügyminiszter a parlamenti bizottság rendkívüli ülését követően.

Nem szolgálati fegyverrel lőtte meg az oktatótiszt a rendőrakadémia diákját
Fotó: TASR

Mikulec szerint az oktatótiszt, akit azóta már elbocsátottak a rendőrakadémiáról, nem tartózkodhatott volna a hangárban, ahol a szerencsétlenség történt, illetve semmi keresnivalója nem lett volna éles lőszernek a helyszínen.

Šeparnevnek állítólag öt darab Glock 17 típusú szolgálati fegyvert és tíz tárat adtak ki a történtek előtt, lőszert viszont nem. A nyomozás során nem találtak olyan tárat a helyszínen, amelyben éles lőszer lett volna.

Lucia Kurilovská, az akadémia rektora elutasítja Mikulecnek azt a kijelentését, miszerint felelősséget kellene vállalnia a történtekért. Szerinte gyávaság lenne ilyen helyzetben lemondani, állítása szerint ugyanis egyéni hiba történt. A belügyminiszter egyelőre nem foglalkozik a rektor esetleges leváltásával, mint mondja, szeretné megvárni a nyomozás eredményét.


TASR/para