Nem találtak alkalmas jelöltet a PPA vezérigazgatói posztjára

2021. január 20. - 09:39 | Belföld

Öten jelentkeztek, de egyikük sem felelt meg a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (PPA) vezérigazgatói posztjára kiírt versenypályázat kritériumainak.

Nem találtak alkalmas jelöltet a PPA vezérigazgatói posztjára
Ján Mičovský mezőgazdasági miniszter (Fotó: TASR)

Ján Mičovský mezőgazdasági miniszter értelemszerűen nem örül a hírnek, de szerinte pozitívum, hogy a pályázati eljárás kritériumai kellőképpen szigorúak.

A mezőgazdasági minisztérium hamarosan megismétli majd a pályázatot, de csak a szerdai kormányülés után derül ki, mikor és milyen körülmények között.

"Jelenleg nem tudom megmondani, hogy a szigorú kritériumok közül könnyíteni fogunk-e valamin csak azért, hogy találjunk valakit. Talán körül kell majd néznünk a környező országokban is. Olyan embert kell találnunk, aki megbízható ügynökséget hoz létre ebből az intézményből, amely nagyon nehéz örökséget hagy maga után"

- nyilatkozta szerda reggel a mezőgazdasági miniszter. A PPA-nál jelenleg is ellenőrzés van folyamatban, mely várhatóan rámutat majd az ügynökség előző vezetései által elkövetett hibákra.

A szlovákiai gazdák már hónapok óta várják, ki lesz a PPA új vezérigazgatója. Tavaly négy személy is állt az intézmény élén: Juraj Kožuch, Beatrix Galandová, Tibor Guniš és Jaroslav Jánoš.

A Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara tavaly decemberben követelte a mezőgazdasági minisztériumtól, hogy a tárca mihamarabb találjon vezetőt a PPA élére. A kamara szerint ugyanis a szlovák mezőgazdaság olyan kritikus állapotban van, hogy a gazdák már nem tudnak tovább várni arra, hogy ki kerül a PPA vezérigazgatói tisztségébe.

(SITA/parameter)