„Nem teszünk különbséget a szlovákiai és a magyarországi koncertek közt” – Somorjára jön a legendás Omega

2019. április 16. - 13:43 | Régió

Az Omega Tűzvihar című turnéjának két szlovákiai állomása is van: május 17-én a somorjai Pomlé parkban, június 28-án pedig a Rozsnyói járásban, Kecsőn koncertezik a legendás együttes.

„Nem teszünk különbséget a szlovákiai és a magyarországi koncertek közt” – Somorjára jön a legendás Omega
Fotók: Tóth Tamás (További képekért kattints!)

A dunaszerdahelyi székhelyű elóKONCERT iroda szervezésében két szabadtéri helyszínen örvendezteti meg rajongóit a 60-as és a 70-es évek legnépszerűbb magyarországi rockegyüttese, az Omega.

Az elóKONCERT kedden a somorjai Városi Művelődési Központban a közelgő koncertekről tartott sajtótájékoztatót, amelyen részt vett az együttes frontembere, Kóbor János is.

Orosz Csaba, Somorja polgármestere hangsúlyozta, megtisztelő számukra, hogy egy ilyen fantasztikus zenekar ad koncertet a városban első ízben. Elmondása szerint mindenki nagy lelkesedéssel várja a koncertet, amely a Pomlé parkerdőben, festői környezetben valósulhat meg, és bíznak benne, hogy az időjárás is kedvez majd.

Kóbor János elárulta, a somorjai koncert napján, május 17-én lesz a születésnapja, ezért szinte biztos abban, hogy nem szól majd közbe az időjárás. A zenekar frontembere hangsúlyozta, nem tesznek különbséget a kisebb és a nagyobb koncertek közt, mindenütt ugyanolyan lelkesedéssel zenélnek, és a látványelemek itt is ugyanolyanok lesznek, mint a pozsonyi nagykoncerten voltak.

„Hiába koncertezünk a határokon túl, nem érzem azt, hogy külföldön vagyok. Nekem Pozsony vagy Kassa semmivel sem tűnik idegenebbnek, mint egy anyaországi város” – nyilatkozta a Paraméternek Kóbor János.

Arra a kérdésre, hogy mi lehet a szlovákiai koncertek népszerűségének titka, az énekes azt felelte, hogy ez valószínűleg a múlthoz köthető: „Jelen pillanatban a Rolling Stones mellett a világ egyik legrégebbi zenekara vagyunk. Másrészt mindig megpróbáltuk érzékeltetni, hogy soha nem teszünk különbséget azzal kapcsolatban, hogy Szlovákiában vagy Magyarországon játszunk” – hangsúlyozta, majd hozzátette, nagyon régre nyúlik vissza az együttműködés az elóKONCERT irodával, és évről évre sikeres a közös munka.


(fl)