Nem tud mit kezdeni az amerikai haditengerészet ezzel az UFO-val (VIDEÓ)

2018. május 28. - 09:39 | Külföld

Amerikai pilóták videóra vettek egy azonosíthatatlan repülő tárgyat, amit a repülőgép-hordozó radarrendszere is észlelt. Azóta sem tudni, pontosan mivel álltak szemben – számol be az esetről a hvg.hu.

A washingtoni védelmi minisztérium egyik erre szakosodott programja keretében az egyik UFO-észlelésről részletesen leírja, hogy a haditengerészet egyik repülőgép-hordozója többször is egy furcsa, azonosítatlan repülő tárgyra lett figyelmes. A jelentés által csak Anomalous Aerial Vehicles-nek nevezett légi jármű a beszámolók szerint igen különleges képességekkel rendelkezett.

Az észlelések még 2004. november 10-én kezdődtek és néhány napig tartottak. A tárgyak rövid időre láthatóvá váltak a radarrendszeren, úgy tűnt, hogy lebegnek, majd nagy sebességgel eltűntek. Mivel a tengerészek nem tudták, pontosan mivel van dolguk, a következő alkalommal két F/A–18F típusú repülőgépet küldtek a helyszínre, hogy megnézzék, pontosan miről van szó. Ekkor készült az alábbi videó, amelyben "tic-tac" formájú járműről beszéltek.

A jelentés szerint az objektum felszíne, sima, fehér, élek nélküli volt, és nem volt szárnya. Méretre körülbelül 14 méter hosszú lehetett, ami elég ahhoz, hogy egy vagy két személy utazzon benne. Az F/A–18F egyébként 16,4 méter hosszú.

A pilóta azt mondta, nem érzett fenyegetést, de szerinte az objektum egyértelműen válaszolt a repülőgépekre azzal, hogy extrém manőverezésbe kezdett. A jelentés szerint hihetetlenül gyorsan ereszkedett 18 ezer méteres magasságból 15 méteres magasságba, majd eltűnt.

Hvg.hu