Nem tudni, mitől szakadt le hétfőn a mennyezeti vakolat a pozsonyi oviban, amitől a gyerekek sokkot kaptak

2021. május 18. - 19:39 | Régió

Martina Danišová, a pozsonyi Réz utcai (Medená) magánóvoda fenntartója és vezetője nem tudja, mitől szakadt le hétfőn délben a mennyezeti vakolat. Elmondása szerint a statikusok és a tűzoltók sem találtak magyarázatot az esetre. Az igazgatónő a TASR hírügynökségnek elmondta, minden gyerek jól van, „csak” sokkos állapotba kerültek.

Nem tudni, mitől szakadt le hétfőn a mennyezeti vakolat a pozsonyi oviban, amitől a gyerekek sokkot kaptak
Tűzoltósági felvétel

„Az óvoda nem zárt be, csak azt az egy termet nem használjuk. A játszószobák és a hálószobák rendben vannak" - mondta Danišová. Bár nem az óvoda az épület tulajdonosa, bejelentették, hogy saját költségükön gipszkartonnal megerősítik a mennyezetet. „Annak ellenére elvégezzük ezt a munkát, hogy a statikusok átvizsgálták az óvoda összes helyiségét és megállapították, hogy a mennyezet mindenhol biztonságos" – mondta Danišová.

Katarína Križanová, az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat szóvivőjének tájékoztatása szerint körülbelül kétszer négy méteres vakolatdarab zuhant a gyerekekre. „Két gyerek sokkos állapotba került" - közölte hétfőn. Később arról tájékoztatott, hogy az egyik gyereket kórházba szállították.

TASR

Címkék: óvoda, Pozsony