"Nem tudom elképzelni, hogy már nem lesz itt" - Szlovák politikusok reakciói Karel Gott halálára

2019. október 2. - 16:30 | Belföld

Többek között Andrej Dankót, Andrej Kiskát, Boris Kollárt, Richard Sulíkot és Denisa Sakovát is megérintette a csehek aranyhangú énekesének halála.

"Nem tudom elképzelni, hogy már nem lesz itt" - Szlovák politikusok reakciói Karel Gott halálára
Karel Gott (Fotó: SITA)

Andrej Danko a Facebook-oldalán legendás mesterként emlékezik Karel Gottra, akinek az arany hangját bizonyára mindenki hallotta.

"Amikor gyermek voltam, Karel Gott itt volt. Amikor kamasz voltam, az ő zenéjére szórakoztunk. Amikor felnőttem, játszottam gitáron az ő dalait. Itt volt akkor is, amikor államfő voltam. Nem tudom elképzelni, hogy már nem lesz itt" - reagált Andrej Kiska korábbi államfő, a Za ľudí párt elnöke.

Boris Kollár szavai szerint fiatal- és felnőttkora egy része távozott Karel Gottal. "Sorstársunk volt, aki megosztotta velünk az életét, felvidított és gazdagított" - szögezi le. Hozzáteszi, volt szerencséje személyesen is ismerni őt, és egy nagy és karizmatikus emberként írja le őt. "Emlékezzünk rá a zenéjével, és akkor továbbra is itt marad velünk!"

Nyugodjon békében, azt kívánta Karel Gottnak Richard Sulík, és Boris Kollárhoz hasonlóan megosztotta egy duettjét lányával, Charlotte Ellával.

Richard Raši (Smer) kormányalelnök elárulta, hogy a kormányülés közben kapták a rossz hírt. "Karel Gott már soha nem énekel nekünk élőben. Így viszont mindörökké emlékezni fogunk rá" - írta, és közben megosztotta egy dalát.

Denisa Saková (Smer) belügyminiszter a csehszlovák zene legenádi közé sorolja Karel Gottot, akinek a halála nagy veszteséget jelent.

(TASR/parameter)

Címkék: Karel Gott