Nem úszta meg végleg Fico, hogy kotlebásat kukorékolt

2020. február 10. - 15:29 | Belföld

Szakértők vizsgálják Robert Fico romaellenesnek minősített kijelentéseit, és majd ha az illetékesek befejezték a munkájukat, eldől, mit kezd a helyzettel a megbízott nyomozó - ezt nem más, mint Milan Lučanský, az országos rendőrfőkapitány jelentette ki. Alig pár hete még a speciális ügyész ejtette a vádat az exkormányfővel kapcsolatban, de úgy tűnik, még mindig van lehetőség arra, hogy a Smer elnöke megüthesse a bokáját.

Nem úszta meg végleg Fico, hogy kotlebásat kukorékolt
Fotó: tasr

Az exkormányfő ellen a Milan Mazurek (ĽSNS) volt képviselő elítélését kommentáló kijelentései miatt indult eljárás. Fico a Facebook-oldalán több ízben is megosztotta azt a videót, amely miatt faji gyalázkodással gyanúsították meg. Fico ebben a videóban arról beszélt, hogy Mazurek csak azt mondta ki, amit csaknem az egész nemzet gondol. A pártelnök szerint a bűnüldöző szervek és a bíróságok gyakran a média nyomására hoznak döntéseket, nem pedig a tényleges bizonyítékok alapján. Mint ismeretes, Mazureket a Frontinus rádióban 2016 októberében elmondott, roma etnikumot sértő, rasszista jellegű kijelentései miatt ítélték el, majd emiatt ki is penderítették a parlamentből..

Robert Ficóval kapcsolatban korábban azt írtuk, már nem vádolják a hatóságok, hogy szélsőséges nézeteket terjeszt. Dušan Kováčik speciális ügyész a tavalyi év végén visszavonta a Smer elnöke ellen indított büntetőeljárásról szóló határozatot.

tasr