Nem várt fordulat – mégsem kezdik el építeni az új futballstadiont Eperjesen

2022. március 17. - 15:33 | Sport

Hosszú huzavona után tavaly novemberben úgy tűnt, hogy már semmi sem akadályozza az új eperjesi (Prešov) futballstadion felépítését. A munkálatoknak idén márciusban kellett volna elkezdődniük, de a kivitelező hirtelen kihátrált a projektből – írja a Sportnet.

Nem várt fordulat – mégsem kezdik el építeni az új futballstadiont Eperjesen
Forrás: Eperjes város

Rastislav Mochnacký, a Futbal Tatran Aréna (FTA) kezelője a Sportnetnek elárulta, hogy a kivitelező egy levélben közölte velük, hogy eláll a szerződéstől. Döntését hat pontban indokolta, ezekben főként adminisztrációs ügyekre hivatkozott. Mochnacký ugyanakkor úgy gondolja, hogy inkább gazdasági probléma áll a háttérben.

Már télen is arról pletykáltak, hogy a közbeszerzés nyertese, egy galántai cég kihátrál a projektből. A múlt heti tárgyalásokon viszont úgy tűnt, hogy jó úton halad a dolog.

Az UEFA 3-as kategóriájába tartozó, 6 és fél ezres nézőkapacitású stadionnak az előzetes prognózisok szerint már 2018-ban kész kellett volna lennie, most pedig ismét eltolódik az építkezés megkezdésének az ideje. A projekt szerint a stadion felépítése áfával 19,89 millió euróba kerülhet, ebből 2,4 millió eurót az oktatásügyi minisztérium áll.

Mochnacký sajnálatát fejezte a ki a történtek miatt, az elkövetkező időben igyekeznek majd megoldást találni a helyzet mihamarabbi rendezésére. Szóba került új közbeszerzés kiírása, vagy amennyiben lehetséges, megszólítják az előző közbeszerzésen másodikként végző vállalatot.

A Sportnet információi szerint a kompetensek egy ideiglenes megoldáson gondolkodnak, amely lehetővé tenné, hogy a jelenleg a III. ligában szereplő 1.FC Tatran Prešov Eperjesen játszhassa mérkőzéseit. Jelenleg ugyanis a szomszédos Veľký Šariš pályáját használja.


(Sportnet)