Nem vártak a mentőre a szerdahelyi rendőrök, maguk rohantak kórházba a fulladó férfival

2021. december 4. - 11:59 | Régió

Dunaszerdahelyi rendőrök dicséretes tettéről számolt be szombaton közösségi oldalán a Nagyszombat Megyei Rendőrkapitányság.

Nem vártak a mentőre a szerdahelyi rendőrök, maguk rohantak kórházba a fulladó férfival
Menyhárt Attila törzsőrmester és Rosztovics Norbert őrmester (Fotó: rendőrségi felvétel)

Rosztovics Norbert őrmester és Menyhárt Attila törzsőrmester november végén egy tűzesetnél asszisztáltak, ahol a társasház több lakóját is evakuálni kellett.

Éppen azt ellenőrizték, hogy az otthonukat elhagyó személyek rendben vannak-e, amikor meglátták, hogy a bejáratban egy férfi ül a földön, aki nehezen lélegzik és levegő után kapkod.

Mint kiderült, az asztmás férfi sok füstöt lélegzett be, így a rendőrök rögtön riasztották a mentőket. Ám rövid időn belül a férfi állapota szemmel láthatóan leromlott, és a zsaruk úgy látták, jobb lesz, ha nem várnak a mentőautóra: a károsultat berakták a járőrkocsiba, és azonnal a kórházba rohantak vele.

Mire az orvosi ügyeletre értek, a férfi többször is eszméletét vesztette, és már nem tudott saját lábán bemenni a rendelőbe, ahol azonnal oxigénellátásban részesítették őt.

"Nagy köszönet fiúk, büszkék vagyunk rátok"

- üzenik kollégáiknak a rendőrök a Facebookon. Hozzá kell tenni, hogy Menyhárt Attila törzsőrmesternek novemberben nem ez volt az első műszakja, amelyben életet mentett: néhány héttel ezelőtt egy másik kollégájával azt akadályozták meg, hogy egy zavart férfi kiugorjon egy dunaszerdahelyi panellakás balkonjáról.

(parameter)