Nem volt kamera a buszban, amelyben brutálisan megvertek egy házaspárt

2019. május 29. - 10:11 | Régió

Matúš Vallo, Pozsony polgármestere a városi tömegközlekedés biztonságosabbá tételét ígéri.

Vallo azt követően akarja elfogadtatni az intézkedést, hogy múlt héten szerdán megvertek egy házaspárt a 83-as számú városi buszban. Mivel a jármű nem volt felszerelve biztonsági kamerákkal, a rendőrség szemtanúkat keres.

Michal Szeiff rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint egy négytagú csoport hangoskodott, rendetlenkedett, mindenféle dolgokat dobált az autóbuszban. Egy középkorú házaspár illedelmesen odaszólt a rendetlenkedőknek, mire ők testi sértéssel válaszoltak.

Az eset során a házaspár férfi tagjának több sérülést okoztak az arcán, néhány csontja is eltört. Az áldozat feleségét is kórházba kellett szállítani. A négy ismeretlen személy a támadást követően elmenekült. Az eset idején 20 utas tartózkodott a járműben.

A közösségi hálón nem kis felháborodást váltott ki az eset, az emberek a biztonsági kamera felvételének nyilvánosságra hozását követelték, de mint kiderült, a felvétel nem létezik.

Matúš Vallo szerint az utasok biztonságát növelné, ha minden közlekedési eszköz biztonsági kamerával lenne felszerelve. „Az eset egy öregebb autóbuszban történt, amely nem rendelkezik ilyen kamerarendszerrel” – jegyezte meg Vallo, aki azt szeretné, hogy minél több ember használja ki a városi tömegközlekedést.

A polgármester elmondta, a közeljövőben új tömegközlekedési eszközök beszerzését tervezik – ezek egyik feltétele pedig a kamerarendszer biztosítása lesz.


SME/para