Nem volt kapcsolatban a kormány tagjaival a Közbeszerzési Hivatal koronavírusos elnöke

2020. március 30. - 17:39 | Belföld

Miroslav Hlivák nem került kapcsolatba a kormány tagjaival. A Közbeszerzési Hivatal (ÚVO) elnöke és felesége koronavírussal fertőződött. Hlivák utoljára február 27-én vett részt a kormány ülésén – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a kormányhivatal sajtóosztálya.

Nem volt kapcsolatban a kormány tagjaival a Közbeszerzési Hivatal koronavírusos elnöke
Fotó: TASR

Hlivák e-mailben tájékoztatta a helyzetről az ÚVO összes alkalmazottját, karanténban marad és követi az illetékes hatóságok utasításait. „Azok, akik március 12-ig kapcsolatba kerültek az elnökkel, és akiknek tünetei vannak, saját egészségük érdekében kérjenek tesztelést" – mondta a TASR-nek Janka Zvončeková, a Közbeszerzési Hivatal szóvivője.

Michal Vlček, Pozsony Vajnory városrészének polgármestere hétfőn beszélt telefonon Hlivákkal, az ÚVO elnöke ebben a városrészben lakik. Vlček szerint Hlivák az első pillanattól betartott minden óvintézkedést.

A polgármester úgy tájékoztatott, hogy Hlivák otthoni karanténban van és kezelést kap. „Szerencsére a betegség lefolyása enyhe" - mondta Vlček, hozzátéve, hogy Vajnoryn hétfőn három ember tesztje lett pozitív.

Hlivák a miniszterelnököt és Marek Krajčí egészségügyi minisztert (OĽaNO) is tájékoztatta a pozitív teszteredményről. Zvončeková közölte, Hlivák kapcsolatban van a közegészségügyi hivatallal.


TASR