Nem volt szájmaszk az üzletben provokálódó egykori katonán, édesanyján viszont kettő is volt a bíróságon

2021. november 9. - 11:43 | Régió

Lelkileg összeomlott az édesanyja annak az egykori katonának, aki múlt héten összetűzésbe keveredett a rendőrökkel a pöstyéni Lidlben tartott maszkellenes megmozdulás során.

Nem volt szájmaszk az üzletben provokálódó egykori katonán, édesanyján viszont kettő is volt a bíróságon
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Csütörtökön este egy férfiakból álló csoport szájmaszk nélkül akart bevásárolni az üzletben. Miután a rendőrök a helyszínre értek, dulakodás alakult ki köztük, amely során az egyik rendőrnek kitört egy foga, egy másiknak pedig megsérült a feje.

Három férfit gyanúsítottak meg hivatalos személy elleni támadással. Egyiküket még szombaton szabadon engedték, Jozef és Matej viszont vasárnap a bíróság elé állt. A hatórás meghallgatást követően a bíró engedélyezte Jozef szabadon engedését, Matejnek viszont elrendelte az előzetes letartóztatását.

A tárgyaláson ott volt utóbbi édesanyja is, akin két szájmaszk is volt. Az ítélet kihirdetését követően a nő összeomlott.

„Borzalmas látni így a saját gyerekemet, akit manipuláltak. Egyértelműen belerángatták az egészbe. Nagyon jó ember volt, és nem hiszem, hogy önszántából tette volna. Én nem vagyok a szájmaszkok ellen, mindent tiszteletben tartok, és tudom, hogy a fiam is így tett”

– mondta Matej édesanyja.

Jozef, aki vasárnap szabadon távozhatott, azt állította, hogy Matej csupán azért marad rács mögött, mert az üzletben a védelmére kelt. Matej ügyvédje szerint azért rendelték el kliense előzetes letartóztatását, mert fennállt a veszélye, hogy további bűncselekményt követ el. Mint mondta, az ítélet ellen fellebbeztek, erről pedig csütörtökön a kerületi bíróság dönt.


(Čas.sk)