Nem volt szerelem első látásra – érdekházasságokat leplezett le a rendőrség

2020. február 14. - 11:32 | Régió

A rendőrség illegális migráció elleni egysége érdekházassággal gyanúsított meg két szlovákiai nőt.

Az első eset még 2015-ben történt. A most 28 éves kassai nő Írországba utazott, ahol házasságot kötött egy 37 éves pakisztáni férfivel. Csupán formálisan éltek együtt, a házasságot követően a férfi letelepedési engedélyt kért Írországban, amit meg is kapott. A nő a házasságért cserébe 3000 eurót kapott. A nő ellen eljárást indítottak, amennyiben bűnössége beigazolódik, 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A másik eset szintén Kelet-Szlovákiát érinti. A Sninai járásban élő, ma 31 éves nő 2012-ben házasságot kötött az angliai Bristolban egy 36 éves bangladesi férfivel. A ceremóniát követően a nő ezer fontot kapott a férfitől, aki így letelepedési engedélyt kérhetett Nagy-Britanniában. Ezt a nőt is hasonló büntetés fenyegeti, mint a fent említettet.

A rendőrség figyelmezteti az embereket, hogy bár könnyen szerzett pénzről van szó, gondolni kell a következményekre is. Elsősorban bűncselekményről van szó, másodsorban pedig a házasságot nem lehet csak úgy semmissé tenni: hivatalosan, a szlovákiai törvények szerint kell végbemennie a válásnak. Érdekházasságokat követően a külföldiek gyakran felszívódnak, így annál hosszadalmasabb procedúra elválni az illetőtől.


-para-