Nem vonul rács mögé a Dunaszerdahelyi járás mellett élő férfi, aki Čaputovát és Naďot fenyegette (FOTÓK)

2023. július 11. - 10:38 | Belföld

Szabadlábon védekezhet Peter P., aki megfenyegette Zuzana Čaputová államfőt és Jaroslav Naď korábbi védelmi minisztert. A bíróság kedden elutasította a szabadlábra helyezés elleni panaszt.

Nem vonul rács mögé a Dunaszerdahelyi járás mellett élő férfi, aki Čaputovát és Naďot fenyegette (FOTÓK)
Fotók: TASR - további fotókért kattints!

Peter P. szabadlábra helyezéséről kedden döntött a Pozsonyi Kerületi Bíróság szenátusa, mindemellett azonban több kötelezettségnek és korlátozásnak is eleget kell tennie.

Többek között tilos a gyanúsítottnak külföldre utaznia a pártfogó felügyelő beleegyezése nélkül. Szintén tilos neki 50 méternél közelebbről szándékosan megközelítenie a sértetteket, emellett pedig pszichoterápiás vagy pszichológiai tanácsadáson is részt kell vennie. Nyomkövető karperecet is viselnie kell.

A Pozsonyi Kerületi Bíróság kedden döntött az ügyészi panaszról, amely a gyanúsított szabadlábra helyezése miatt nyújtott be.

A fenyegető egy idősebb férfi, aki Dunajská Lužnán él. A gyanú szerint fenyegető leveleket küldött az államfőnek és a korábbi védelmi miniszternek.

„Egy idős emberről van szó. Egy emberről, akit érintett az információs háború, amitől alapvetően egész Szlovákia szenved“ – jelentette ki a bíró.

Az egész társadalom látja, milyen agresszíven viselkednek a politikusok, akiknek nem okoz gondot a legvulgárisabb kifejezések használata sem, mondta a bíró. Elmondása szerint a férfi kihallgatásából egyértelműen kiderült, hogy megbánta korábbi tettét.


(TASR/para)