Nem zárják ki az amerikaiak, hogy földönkívüli tárgyat lőttek ki

2023. február 13. - 12:58 | Külföld

Egy amerikai vadászrepülő semmisített meg egy újabb azonosítatlan tárgyat, ezúttal a Huron-tó felett, az Egyesült Államok Michigan államának közelében vasárnap – írtuk korábban. Nyolc napon belül negyedszer avatkozott közbe a légierő.

Nem zárják ki az amerikaiak, hogy földönkívüli tárgyat lőttek ki
Fotó: TASR/AP-Chad Fish

Az incidenseket elég sok rejtély övezi, mert míg az első esetben az amerikaiak tájékoztatása szerint egy kínai felderítő léggömböt szedtek le a légtérből, utóbbi háromnál még nem jöttek rá a tárgyak eredetére – mutatott rá a 24.hu.

Glen VanHerck, az Észak-Amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) főparancsnoka sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva ráadásul nem zárta ki, hogy a Huron-tó felett semlegesített azonosítatlan eszköz földönkívüli volt.

"Rábízom a hírszerzésre és a kémelhárításra, hogy rájöjjenek erre. Nem zárok ki semmit. Jelenleg felmérünk minden Észak-Amerikát fenyegető ismeretlen eredetű veszélyforrást, és próbáljuk azonosítani azokat"

– válaszolt a tábornok a felvetésre a Time tudósítása szerint.

VanHerck hozzátette, a Pentagon próbálja begyűjteni a kilőtt tárgyak maradványait, hogy többet tudjanak meg azokról. Azt elismerte, hogy a körülmények elég zavarosak.

"Nem nevezném léggömböknek, okkal hívjuk ezeket tárgyaknak. Nagyon-nagyon kis objektumok, amik nagyon-nagyon kicsi radarkeresztmetszettel rendelkeznek"

– magyarázta.


(24.hu)