Nemcsak Fico, hanem Tibor Gašpar se érti, mégis mi rosszat tett?!

2022. szeptember 17. - 09:43 | Belföld

Pénteken a vizsgálótiszt próbálta kihallgatni Tibor Gašpar volt országos rendőrkapitányt, aki Norbert Bödör nyitrai oligarchával, Robert Ficóval és Robert Kaliňákkal együtt gyanúsított az Alkony (Súmrak) elnevezésű ügyben. Azzal gyanúsítják őket, hogy mikor kormányon voltak, adótitkokat árultak el politikai ellenfeleikről, Andrej Kiskáról és Igor Matovičról.

Nemcsak Fico, hanem Tibor Gašpar se érti, mégis mi rosszat tett?!
Tibor Gašpar (Forrás: Joj TV)

Miután már távozóban volt a NAKA nagyszombati kirendeltségétől, az újságíróknak is nyilatkozott. "Ha valaki azt állítja, hogy az asztalán vannak a bizonyítékok, akkor a gyanúsított kérdései nyilván arra fognak irányulni, hogy elárulják, mik azok a bizonyítékok, mit tartalmaznak" - mondta.

A nyomozók szerint a már említett gyanúsítottak Ľudovít Makóval, a pénzügyőrök bűnügyi hviatalának volt vezetőjével és Františkek Imreczvel, a Pénzügyi Hatóság korábbi elnökével együtt a kormányhivatalon belül megvalósult találkozókon kerestek valamilyen kompromittáló információkat törvénytelen eszközökkel Kiska és Matovič ellen. Makó és Imrecze együttműködik a rendőrséggel, az egész ügy az ő vallomásaikon is alapszik. Gašpar szerint ugyanakkor a bizonyítékok manipuláltak vagy szelektíven válogatták ki őket.

Bő egy héttel ezelőtt Ficót is behívták a nagyszombati NAKA-irodába. Ő viszont onnan kifele jövet értetlenkedett azon, hogy máig nem érti, mivel gyanúsítják. Roman Mikulec belügyminiszter viszont azt üzente neki, hogy meg kellene néznie a gyanúsításról szóló határozatot.

(Noviny.sk)