Nemcsak iskolába nem jár a Miloslavovban megalázott kislány, de még az utcára sem hajlandó kitenni a lábát

2022. január 19. - 10:58 | Régió

A miloslavovi gyerekbántalmazás egész Szlovákiát sokkolta, és egyben számos kérdést felvetett a társadalomban. A TV Noviny újfent megszólította az áldozat édesanyját, illetve sikerült elérnie az egyik lányt is, aki jelen volt a történtek során.

Nemcsak iskolába nem jár a Miloslavovban megalázott kislány, de még az utcára sem hajlandó kitenni a lábát
Fotó: Szinghoffer Mátyás

A 11 éves kislány fizikailag ugyan rendbe jött, már kezdenek visszajönni az emlékei, de pszichikailag még képtelen volt feldolgozni a történteket. Édesanyja szerint nem jár iskolába, és még az utcára sem meri kitenni a lábát. Az elkövetők, illetve azok szülei a mai napig nem kértek elnézést az eset miatt.

Egy lány, aki jelen volt a történtekkor a TV Novinynak elmondta, hogy az egyik fő agresszor pofozta és a földre lökdöste a 11 éves áldozatot. A támadó a rendőrségen dolgozó édesanyjával fenyegette meg a lányt, aki végül mentőt hívott. A rendőrség ugyan nem nyújt bővebb tájékoztatást az üggyel kapcsolatban, a mentőt hívó lány viszont elmondta, hogy a kiérkező rendőrök nem végeztettek alkoholtesztet velük.

A rendőrök lefoglalták a gyerekek telefonjait, de más személyektől is számos anyagot gyűjtöttek be. A hatóság rablás, szándékos testi sértés és garázdaság ügyében indított eljárást.

Korábban már megírtuk, hogy január 2-án délután a kislány egy barátnőjével ment el otthonról, azzal, akivel az iskolában is egy padban ül. A kislány délután háromkor beszélt még telefonon az édesanyjával, azt mondta, merül le a telefonja, ezért kikapcsolja, és majd csak akkor kapcsolja vissza, mikor már megy a vonatra. Az édesanyja viszont este hétkor hiába várta őt, nem érkezett a vonattal. Nem tudta őt elérni, később pedig a rendőrség jelezte, hogy kórházba szállították meztelenül és sérülten.
A kislány arra emlékezett, hogy valakinek a partiból kiöntötte a kofoláját, ez váltotta ki a retorziót. A tőle évekkel idősebb lány alkoholt öntött a szájába, és úgy tartotta őt, hogy azt le is nyelje. A nyilvánosságra került videókon agresszorként feltűnő lány édesanyja rendőr, és a kislányt úgy fogja, hogy hátulról a lábain ül, háta pedig ki van fordulva. A levetkőztetett lányt a nyakánál fogva tartja, haját húzza és közben nevet. A körülöttük állók eközben videóztak és fotóztak. A lányt levetkőztették, telefonját összetörték. Az eset után kórházba került, ahol adtak neki melltartót és pelenkát, mert semmi nem volt rajta. (Teljesen más történetet mesélt a videón agresszorként fellépő lány édesapja.)
Az ügyről érdeklődik a parlament elnöke, és foglalkozni készülnek vele a parlament belbiztonsági bizottáságban is. Az incidens egyik főszereplőjének háza előtt tüntetésre készültek, a rendőrség azonban közbelépett.


(tvnoviny.sk)